Doliu înainte de Paşte în Biserică, Părintele Ioachim, de la Cernica, s-a înălţat la ceruri la doar 49 de ani

Unul dintre cei mai iubiți preoți a murit. Părintele ieromonah Ioachim Enea va fi înmormântat miercuri, 17 aprilie, la Mănăstirea Cernica.

16 apr. 2024, 22:23
Doliu înainte de Paşte în Biserică, Părintele Ioachim, de la Cernica, s-a înălţat la ceruri la doar 49 de ani

Este doliu la Mănăstirea Cernica, după ce unul dintre cei mai iubiți preoți s-a stins din viață la doar 49 de ani. Vestea tristă privind trecerea în neființă a părintelui a fost dată de reprezentanții instituției religioase.

Preotul va fi înmormântat tot la Mănăstirea Cernica

Părintele ieromonah Ioachim Enea de la Mănăstirea Cernica s-a stins din viață luni, 15 aprilie 2024. S-a născut la 20 februarie 1975 în localitatea Cerchejeni, din județul Botoșani și a fost intendent al Patriarhului Teoctist, potrivit basilica.ro.

Preotul Nicolae Dima, de la Biserica „Sfântul Nicolae dintr-o zi”, dezvăluie secretul progresului: „Dacă vreți să aveți progres în viața dumneavoastră, abțineți-vă de la lucrurile care vă aduc plăcere imediată”

„Cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii, anunțăm trecerea din această viață a părintelui ieromonah Ioachim Enea, economul Mănăstirii Cernica, la vârsta de 49 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în cetele cuvioșilor cernicani!”, este mesajul transmis de Mănăstirea Cernica.

După ce a împlinit 14 ani, preotul a intrat în lumea bisericească, fiind frate la Mănăstirea Cozancea. La 20 de ani, în 1995, a primit calitatea de monah. Ulterior, între 1996 și 1997, a făcut armata obligatorie. A fost încorporat la Botoșani și detașat la București.

În cele din urmă, Ioachim Enea a devenit jandarm la Patriarhie, aici unde l-a cunoscut pe Patriarhul Teoctist, care i-a oferit funcția de intendent. În timpul activității pe care a desfășurat-o la Patriarhie, a urmat și studiile la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica.

Când va avea loc înmormântarea

Apoi, părintele a urmat Facultatea de Teologie Ortodoxă din Pitești. În anul 2007 a fost hirotonit ieromonah de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie. „De atunci și până în prezent a fost sub ascultarea de econom al mănăstirii”, arată basilica.ro.

Părintele ieromonah Ioachim Enea va fi înmormântat miercuri, 17 aprilie, la Mănăstirea Cernica. Slujba va avea loc începând cu ora 12:00, potrivit anunțului reprezentanților lăcașului de cult.

Citeste si Cum să te rogi atunci când ești bolnav și cum trebuie să abordezi suferința! Părintele Nicolae Dima aruncă bomba: „Cel care nu reușește să creadă, nu primește din belșug harul”

După anunțul privind moartea părintelui, zeci de mesaje au fost postate în mediul online de către cei care l-au cunoscut. „Veșnică lui pomenirea! Dumnezeu să-l odihneasca în pace, alături de Drepții Săi.”

„Odihnă vesnică… pomeniți-l fiecare cum puteți la Sfânta Liturghie, ca mare bine îi facem. Toată lumea să-l pomenim”, sunt doar câteva dintre mesajele lăsate de internauți.