Doliu la ASE Bucureşti. A murit un renumit academician: „A fost un model pentru tinerele generaţii şi un prieten de nădejde”

Academicianul Gheorghe Zaman a murit. Anunţul trist a fost făcut de Academia de Studii Economice din Bucureşti, care i-a adus un ultim omagiu celui care a fost un model pentru tinerele generaţii şi un prieten de nădejde pentru toţi cei care l-au cunoscut.

11 oct. 2021, 12:02
Doliu la ASE Bucureşti. A murit un renumit academician: „A fost un model pentru tinerele generaţii şi un prieten de nădejde”

Doliu la ASE Bucureşti. Prof. univ. dr. Gheorghe Zaman, membru de onoare al AFER, membru corespondent al Academiei Române și președinte al Asociației Generale a Economiștilor din România a murit.

Doilu la ASE. A murit un renumit academician

‘Academiei de Studii Economice din Bucuresti si Asociatia Facultăților de Economie din România (AFER) au adus un ultim omagiu celui care a fost un ” veritabil model pentru tinerele generații și prieten de nădejde pentru cei care l-au cunoscut”.

Citeşte şi Doliu în politică! A murit primul preşedinte. Vestea a făcut înconjurul Pământului

„Aducem un omagiu celui care a fost pentru comunitatea noastră un remarcabil om de știință, un veritabil model pentru tinerele generații și prieten de nădejde pentru cei care l-au cunoscut și care au avut onoarea de a lucra alături de domnia sa.Va rămâne pentru totdeauna vie în memoria noastră imaginea personalității rare care a știut să găsească măsura justă a atitudinii profesionale în fața provocărilor vieții și să ne ofere explicațiile cele mai credibile pentru evoluțiile economice complicate din ultimele decenii.

Academicianul Gheorghe Zaman este autorul de studii recunoscute ca repere ale cercetării de mare valoare în sfera științelor economice, a condus la nivel de excelență instituții de cercetare științifică de prestigiu național și internațional, a format numeroase generații de specialiști prin activitatea de mentor academic, s-a remarcat, întotdeauna, prin atitudinea sa civică de o consecvență exemplară.

În mod excepțional, trebuie recunoscut că a fost intelectualul care și-a ales ca mod de viață contactul cu oamenii, pentru a avea mereu măsura lucrurilor în laborioasa sa operă științifică și civică.

Va rămâne veșnic în amintirea noastră, cu tot ceea ce l-a definit ca explorator în tainele cunoașterii, ca profesor, manager și, mai presus de toate, ca OM.

Sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Asociația Facultăților de Economie din România.

Citeşte şi Doliu în fotbalul românesc. Fostul selecţioner Cornel Drăguşin a murit


loading...
Partenerii noștri