Doliu la Casa Albă: Barack Obama este DISTRUS

O mătuşă de origine kenyană a preşedintelui american Barack Obama, care a solicitat azil în Statele Unite, dar a fost la un pas de extrădare, a încetat din viaţă la vârsta de 61 de ani.

RomaniaTV.net
09 apr. 2014, 09:12

Zeituni Onyango a murit în somn, luni seară, la Boston (statul Massachusetts) după ce s-a îmbolnăvit în luna ianuarie, a precizat Margaret Wong, avocată specializată în probleme de imigraţie. „Comunitatea kenyană din Statele Unite deplânge pierderea lui Zeituni Onyango, supranumită de prieteni şi mătuşă vitregă a preşedintelui Barack Obama„, a afirmat Margaret Wong într-o declaraţie.

Zeituni Onyango a primit dreptul de azil în mai 2010 după ce s-a luptat în faţa instanţelor împotriva unui ordin de expulzare care data din 2004. Ea a explicat că a căzut victimă „violenţei tribale” din ţara sa natală, Kenya. Ulterior, a primit Cartea verde, permisul de rezidenţă permanentă în Statele Unite.

Citeşte şi TIME: Barack Obama este OMUL ANULUI

Mass-media au dezvăluit existenţa ei în 2008, cu câteva zile înainte de victoria istorică a lui Barack Obama, primul afro-american instalat la Casa Albă, scrie Agerpres.

Născută sub un mango

Zeituni Onyango s-a născut sub un copac de mango în Kenya, unde şi-a întemeiat o familie şi a lucrat la serviciul informatic al Kenya Breweries.

Ea este sora vitregă a tatălui lui Obama care s-a căsătorit cu o americană care i-a dat naştere lui Barack Obama, la 4 august 1961, în Hawaii.

Onyango a emigrat în Statele Unite în 2000 şi a cerut azil politic doi ani mai târziu, însă nu l-a obţinut. Justiţia a ordonat expulzarea ei în 2004.

Casa Albă a subliniat că nu a ştiut nimic, înainte de noiembrie 2008, despre statutul acestei mătuşi îndepărtate a lui Barack Obama şi a negat că ar fi exercitat presiuni asupra tribunalelor în favoarea ei.

Margaret Wong a făcut cunoscut că Barack Obama nu a trimis nicio scrisoare de sprijin în favoarea azilului solicitat de Zeituni Onyango care a rupt legăturile cu preşedintele după ce problemele sale au devenit publice., potrivit Agerpres.

În 2012, a publicat volumul de memorii cu titlul „Tears of Abuse”. În legătură cu familia sa, ea a scris: „Clanul Obama este ca baobabul: Forţa lui se află în rădăcinile sale. Ţinem la mare preţ convingerea că trebuie să obţinem rezultate„.