Doliu la Dacia. A MURIT părintele proiectului LOGAN

Gerard Detourbet, omul care a stat la baza conceptului low-cost în cadrul grupului francez Renault, a murit la vârsta de 73 de ani.

09 dec. 2019, 14:58
Doliu la Dacia. A MURIT părintele proiectului LOGAN

Gerard Detourbet a devenit la începutul anilor ’90 un om important la Renault, încât creaţia sa a devenit un element important al grupului Renault, care profită de creşterea mărcii Dacia în ultimii ani, atât în termeni de volume de vânzări, dar şi de profit.

Dacia a scos la vânzare noul Logan Stepway. Care e preţul de pornire şi care sunt modelele disponibile

„În 1995, cucerirea Europei era terminată şi am propus comitetului director să ne reformulăm axa strategică prin internaţionalizarea Renault”, a declarat directorul de atunci al Renault, Louis Schweitzer.

În acest sens, o echipă specială compusă din Gerard Detourbet şi alţi membri ai Renault s-au ocupat de proiectul X90, care a devenit ulterior Dacia Logan. După ce a preluat dosarul Dacia, acesta a devenit ceea ce este în prezent: o marcă care reprezintă 40% din vânzările grupului Renault. Uzina de la Mioveni a fost relansată odată cu introducerea în producţie a modelului Logan, cel care la începutul anilor 2000 a iniţiat noul concept „design to cost”, care plasează pe prima prioritate „costurile” în dezvoltarea unui automobil.

Au apărut noi informaţii despre prima maşină electrică de la Dacia. Va fi un model foarte scump

Dacia a fost preluată de Renault în 1999.