Doliu la Institutul de Psihiatrie „Socola”. A murit un medic

Un medic de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi a murit. Este vorba despre Lăcrămioara Farcasel.

19 feb. 2021, 16:01
Doliu la Institutul de Psihiatrie „Socola”. A murit un medic
Doliu la Institutul de Psihiatrie "Socola". A murit un medic

Doliu la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Medicul primar în Psihiatrie Lăcrămioara Farcasel a murit, joi, 18 februarie.

Doliu la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Un medic a murit: „Doctor, mamă, soţie, dar mai ales un OM de o nobleţe sufletească şi un altruism ieşite din tipare”

Citeşte şi Mihai Remus Șaramet, unul dintre cei mai cunoscuţi profesori universitari, a murit. Suferea de o boală cruntă

Familia, colegii şi toţi cei care au cunoscut-o pe Lăcrămioara sunt devastaţi. Aceasta şi-a dedicat viaţa pacienţilor săi.

„O viaţă dedicată îngrijirii sufletelor!

Doctor, mamă, soţie, dar mai ales un OM de o nobleţe sufletească şi un altruism ieşite din tipare. Dr. Lăcrămioara Fărcăşel părea că pluteşte deasupra a tot ceea ce e teluric, material, preocupată mereu de alinarea sufletelor pacienţilor cu tulburări psihice grave.
Decenii întregi de muncă şi dedicaţie în servicii grele de acuţi, ca 2 Bărbaţi, apoi în cabinet, unde a continuat să desfacă şi să „panseze” rănile sufleteşti ale celor care i-au căutat sfatul şi recomandările.

Cu toţii, alături de familia sa minunată, îi vom păstra amintirea purităţii şi a sufletului angelic, de om binecuvântat cu o mistuitoare căldură şi profundă înţelegere interioară a psihicului uman.

Dumnezeu să o odihnească în pace!”, au transmis reprezentanţii Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi, potrivit bzi. 

Citeşte şi Declaraţiile cutremurătoare ale soţiei pacientului mort în urma incediului de la Socola: „Nu l-a auzit nimeni? Era legat?”

Un pacient internat la Socola s-a sinucis. Cum a reuşit să fenteze vigilenţa personalului medical

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, internat la Institutul de Psihiatrie Socola, s-a sinucis. Deşi avusese nenumărate tentative de sinucidere fiind atent supravegheat de cadrele medicale, pacientul a reuşit să fenteze vigilenţa acestora.

Bărbatul fusese internat în unitatea medicală cu o zi în urmă după mai multe tentative de suicid. În afară de acestea, pacientul îşi ameninţase familia cu moartea în repetate rânduri.

Acesta se întorsese de la duş, unde reuşise să facă rost de un ciob dintr-un ochi de geam, pe care l-a ascuns în prosop. Odată ajuns în rezervă, le-a spus însoţitorilor că vrea să se odihnească, după care a blocat uşa cu un pat. În dimineaţa zilei de 10 iunie, în jur de 4.30, bărbatul şi-a tăiat gâtul.