Declaraţiile cutremurătoare ale soţiei pacientului mort în urma incediului de la Socola: „Nu l-a auzit nimeni? Era legat?”

Soţiei pacientului mort în urma incendiului de la Socola are o mulţime de semne de întrebare privind moartea soţului său. Reamintim că bărbatul de 33 de ani a murit de Crăciun, după ce în salonul în care se afla a luat foc salteaua.

05 ian. 2021, 12:26
Declaraţiile cutremurătoare ale soţiei pacientului mort în urma incediului de la Socola: „Nu l-a auzit nimeni? Era legat?”

Declaraţiile cutremurătoare ale soţiei pacientului mort în urma incendiului de la Socola. La aproape două săptămâni de la tragedie, conducerea Institutului spune că uşa rezervei în care se afla bărbatul nu era încuiată, iar acesta nu era sedat.

În aceste condiţii, soţia pacientului ars de viu la Socola are o mulţime de întrebări şi spune că va face tot posibilul ca să afle adevărul despre moartea soţului său.

Declaraţiile cutremurătoare ale soţiei pacientului ars de viu la Socola: „Era legat de nu a putut să se salveze?”

„În primul rând, am mers cu el în ambulanţă către Spitalul Socola. Era pe picioarele lui, chiar glumea cu un medic, întrebând-o dacă a tăiat porcul. Era conştient. Avea la el un pachet cu ţigări Kent, abia îl cumpărase. La ora 1 noaptea am plecat de la el. A fost pus în rezerva cinci. Era sub influenţa alcoolului, aşa este.

Cei de la spital mi-au spus în primul rând că nu l-au sedat, lucru de care nu ştiu dacă este adevărat. Au spus că i-au dat nişte vitamine şi o soluţie pentru eliminarea alcoolului din organism. Dar oare, în momentul în care a început să ardă, nu a ţipat, nu a strigat după ajutor?

Nu l-a auzit nimeni? Era legat de nu a putut să se salveze? Am înţeles că între rezervele patru şi trei a fost făcută o gaură în perete. Cel care stătea în rezerva patru a spart peretele spre cel de la 3, speriat de foc şi fum. De ce nu s-a salvat şi soţul meu?“, spune soţia pacientul mort în incendiul de la Socola, potrivit ziaruldeiaşi. 

Femeia bănuieşte că soţul ei a avut o moarte cumplită, violentă.

„Era ars aproape în totalitate… Din câte am înţeles, a ars de viu, probabil a suferit enorm. Cine i-a dat brichetă sau chibrituri? De ce nu era supravegheat de către medici? Din câte am înţeles, focul a fost observat de către o asistentă, care a alarmat-o pe doctoriţa de gardă, care se afla într-o altă parte a spitalului, în loc să sune la 112.

Medicul de gardă a venit să vadă incendiul şi ea a sunat la pompieri. Adică a trecut foarte mult timp. Oare nu se incriminează prin faptul că Spitalul Socola ne-au achitat cheltuielile cu înmormântarea, deşi nu le-am cerut acest lucru?“, s-a plâns ea.

Reamintim că un bărbat în vârstă de 33 ani, abia internat la Spitalul Socola, a murit intoxicat cu fum, după ce în salonul în care se afla a luat foc salteaua de la o țigară scăpată din mână, anunţă BZI.ro.

Primii care au observat fumul au fost angajaţii spitalului, care au intervenit imediat și au evacuat 18 pacienţi. A fost scos în viaţă şi pacientul din salonul în care a pornit incendiul. Bărbatul de 33 ani era în stare de semiconștientă şi  prezenta arsuri si simptome de intoxicatie cu fum si gaze toxice.

Medicii SMURD au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor, dar din păcate nu au mai putut face nimic pentru el. Acesta a fost declarat decedat după trei ore.

„Au fost evacuaţi 18 pacienţi care nu prezentau afecţiuni medicale iar a 19-a persoană, bărbat, 33 de ani, era semiconştientă, prezenta arsuri şi simptome de intoxicaţie cu fum şi gaze toxice. A ars o saltea de pat. După efectuarea manevrelor de resuscitare, victima a fost declarată decedată la ora 6,00”, informează ISU Iaşi.