Doliu la TVR! Jurnalistul s-a stins din viaţă

Ioan Todan, fost coordonator al Departamentului Sport al TVR, s-a stins din viață luni, la vârsta de 76 de ani.

RomaniaTV.net
18 feb. 2020, 09:42

Ioan Todan, fostul coordonator al Departamentului Sport din TVR, a încetat astăzi din viaţa la vârsta de 75 de ani. Fost comentator de rugby, a ocupat şi funcţia de vicepreşedinte al EBU”, anunță TVRSport, pe pagina de Facebook.

Ioan Todan a fost ani la rând comentator la meciurile de rugby, din Five și Six Nations, dar și la partidele primei reprezentative. A fost vicepresedinte al Comitetului Sport EBU (European Broadcasting Union se ocupa cu negocierea achiziționarii drepturilor sportive pentru toate competițiile sportive majore) și a deținut și rolul de consilier al presedintelui director general al TVR. A comentat mai multe Jocuri Olimpice, iar la Sydney, în 2000, s-a ocupat de sporturile „pe ape”.

Todan a venit la TVR în 1967, la Direcția Economică. Mai târziu, a trecut la Programe, unde a fost secretar general de redacție și a lucrat cu Tudor Vornicu. În 1990, alături de Cristian Țopescu și Emanuel Valeriu a înfințat redacția Sport a TVR, unde a ocupat mai multe funcții: secretar general de redacție, realizator, comentator, director.