Doliu printre concurenţii de la Exatlon. S-a stins din viaţă: „Dumnezeu să-l odihnească în pace”

Doliu printre concurenţii de la Exatlon, după ce antrenorul Paul Pintilie a încetat din viaţă la vârsta de 59 de ani. Bărbatul a însemnat foarte mult pentru Ana Mihaela Popescu, fostă concurentă a reality show-ului. 

RomaniaTV.net
16 ian. 2020, 19:26

În urmă cu puțin timP, sportiva a aflat vestea care întristat-o profund. Paul Pintilie a suferit un infarct la volanul mașini sale. Tânăra a postat imediat un mesaj pe Facebook, în care îşi exprimă durerea, dar şi şocul, din care nu şi-a revenit.

Eu nu pot crede asa ceva. Acest om mi-a fost arbitru, antrenor si mentor la stagiile de pregatire pentru concursurile internationale. Dumnezeu sa va odihnească in pace, Sensei. Am o mare durere în suflet acum”, a scris Mihaela pe reţelele de socializare.

Antrenorul Paul Pintilie va rămâne unul din cei mai emblematici sportivi ai judeţului Neamţ. De curând, a fost declarat cel mai bun antrenor nemțean al categoriei ”sporturi neolimpice” în 2019.

Paul Pintilie, sensei 6 DAN, a avut în palmares o multitudine de alte distincții: antrenor emerit, antrenor de lot național, arbitru internațional și național, membru în biroul federal european al forului continental. A ocupat funcția de vicepreședinte al Federației Române de Karate Tradițional.

A început cariera de antrenor al secției de karate traditional a CS Ceahlăul Piatra-Neamț încă din 1987.

De atunci, din miile de elevi pe care i-a pregătit s-au adunat aproape 200 de titluri naționale, peste 30 de titluri în competițiile europene, iar numărul medaliilor de aur a trecut de 10.

Paul Pintilie a fost sportiv al CS Ceahlăul Piatra Neamț, fiind legitimat la secția de lupte greco-romane între anii 1977-1984. A fost medaliat la nivel național și component al lotului României de juniori și tineret.

Alegând să devină un autodidact în ale karate-ului tradițional, Paul Pintilie a fost component al lotului național între 1990 și 1994, perioadă în care, ca sportiv, a devenit vicecampion european în proba de kumite, în 1994, în Germania.