DOLIU printre salvatori. Cine era pompierul mort în incendiul de la fabrica de încălţăminte din Jilava

La 24 de ore de la izbucnirea incendiului în care a murit un pompier, colegii săi sunt încă acolo. Focul nu a fost lichidat nici acum, existând în continuare focare care s-ar putea reaprinde oricând dacă nu sunt atent monitorizate. Salvatorii spun că vor sta toată ziua la fabrica de din localitatea Jilava şi încă nu au timp să-şi plângă colegul mort la datorie.

RomaniaTV.net
07 iun. 2016, 10:08
DOLIU printre salvatori. Cine era pompierul mort în incendiul de la fabrica de încălţăminte din Jilava

Pompierul Luchian Răzvan Dumitru şi-a pierdut viaţa în incendiul de la fabrica de încălţăminte din Jilava, după ce un perete s-a prăbuşit peste el. Ministrul de Interne a decis avansarea eroului în grad post-mortem.

Luchian Răzvan Dumitru avea 35 de ani, era căsătorit, iar acasă îl aştepta un copil de 11 ani. El a fost printre primii salvatori care au ajuns la hala în flăcări. În timpul intervenţiei însă, un perete de beton s-a prăbuşit peste el, iar colegii nu i-au mai putut veni în ajutor.

Vestea că un coleg de-al lor a murit în misiune i-a afectat profund pe ceilalţi pompieri rămaşi să stingă flăcările. În total s-a actionat cu peste 25 de autospeciale şi 100 de oameni.

Cazul pompierului mort a fost preluat de Parchetul militar, iar plutonierul major Luchian Răzvan Dumitru a fost avansat post mortem la gradul de sublocotenent, a anunţat la scurt timp după tragedie, ministrul de interne Petre Tobă.

Materialele care au ars au emanat un fum toxic, care a putut fi văzut de la kilometri depărtare.