Doliu uriaș în Biserica Ortodoxă! Unul dintre cei mai iubiți duhovnici din România s-a stins la vârsta de 95 de ani

Biserica Ortodoxă Română este în doliu, după unul dintre cei mai mari duhovnici ai zilelor noastre s-a stins la vârsta de 95 de ani. Este vorba despre Părintele Simeon Zaharia de la Mănăstirea Sihăstria, care zeci de ani a alinat sufletele credincioșilor ce veneau din toată țara și așteptau ore întregi la ușa chiliei sale pentru un cuvânt de învățătură.

04 sept. 2023, 08:44
Doliu uriaș în Biserica Ortodoxă! Unul dintre cei mai iubiți duhovnici din România s-a stins la vârsta de 95 de ani
Doliu uriaș în Biserica Ortodoxă! Unul dintre cei mai iubiți duhovnici din România s-a stins la vârsta de 95 de ani

Unul dintre cei mai iubiți duhovnici din România s-a stins la vârsta de 95 de ani. Vestea morții Părintelui Simeon Zaharia a fost dată de obșeta Mănăstirii Sihăstria, care a apostat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

Citește și Doliu în lumea artiștilor. S-a stins din viață la 68 de ani: „A lăsat un gol în inima şi sufletul nostru”

Unul dintre cei mai iubiți duhovnici din România s-a stins la vârsta de 95 de ani

„Pe data de 2 septembrie 2023, Ieroschimonahul Simeon Zaharia de la Mănăstirea Sihăstria și-a încheiat călătoria pământească. Născut la 16 martie 1928, în comuna Mogoșești, județul Iași, fiu al lui Iancu și Rozalia, a intrat în viața monahală la 26 de ani, la Mănăstirea Sihăstria. A fost călugărit la 5 iunie 1955, primind numele de Serapion, și a urmat Școala monahală în perioada 1954-1956.

La 16 mai 1956, a fost transferat la Mănăstirea Putna, alături de alți 14 părinți din Sihăstria și șapte din Mănăstirea Slatina, inclusiv Arhim. Cleopa Ilie, pentru a revigora viața monahală de acolo”, au transmis reprezentanții Mănăstirii Sihăstria pe Facebook.

Înmormântarea Părintelui Simeon Zaharia va avea loc pe 5 septembrie 2023 și va fi oficiată de IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți.

„La 8 iulie 1956, a fost hirotonit diacon de PS Teofil Herineanu al Romanului, iar la 22 iulie 1956 a devenit ieromonah. A trăit la Mănăstirea Putna între mai 1956 și iulie 1960, și din nou între iulie 1963 și februarie 1977. În 1977, a fost hirotesit protosinghel. A slujit și la Schitul Prodromu și Schitul Lacu din Muntele Athos pentru un total de 15 ani.

În octombrie 2000, a fost tuns în schima mare și a primit numele de Simeon. S-a retras pentru o perioadă la Schitul Înălțarea Sfintei Cruci – Poiana lui Ioan, pentru a se întoarce în 2020 la Mănăstirea Sihăstria.

Sfânta Liturghie pentru înmormântare va fi oficiată la Mănăstirea Sihăstria de IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, începând cu ora 7:30, iar slujba de înmormântare va începe la ora 9:30. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au mai scris călugării de la Sihăstria.

Citește și Doliu în muzica românească. O celebră artistă a murit la 45 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul. Cezar Ouatu este devastat: „Este nedrept uneori ce se întâmplă”