Doliu uriaș în cultura românească! Prof. univ. dr. Noemi Marin, fiica marelui dirijor și muzician Marin Constantin, a murit la vârsta de 68 de ani

Prof. univ. dr. Noemi Marin, fiica marelui dirijor și muzician Marin Constantin, a murit la vârsta de 68 de ani. Anunțul a fost făcut de Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”.

21 iun. 2023, 08:44

Doliu uriaș în cultura românească! Prof. univ. dr. Noemi Marin a fost profesor de retorică și discurs politic la Florida Atlantic University, Statele Unite ale Americii.

Noemi Marin, s-a născut la București, pe 2 decembrie 1954 și s-a stins din viață la 68 de ani, pe 19 iunie 2023. Aceasta a fost autoarea a peste 11 volume și 400 de articole publicate în impresionanta sa carieră. Cu un doctorat în retorică de la University of Maryland, College Park, Noemi Marin a fost profesor la Florida Atlantic University, specializată în retorică și discurs politic în Europa de Est înainte și după 1989”, se arată anunțul postat de Corul Madrigal pe pagina de Facebook.

Citeste si Un celebru rapper american a murit pe scenă. Artistul s-a prăbușit la podea, chiar în timpul unui concert

Doliu uriaș în cultura românească! Prof. univ. dr. Noemi Marin a încetat din viață la 68 de ani

Noemi Marin și-a desfășurat cariera academică cu precădere în Statele Unite ale Americii, unde a deținut funcții importante dintre care amintim:

  • Președinte al Asociației de Studii Române din America, din 2016
  • Director al Institutului de Pace la Florida Atlantic University (2007- 2012)
  • Director (funcție de Decan) al Școlii de Comunicare și Studii Media la aceeași instituție (2011-2014),
  • Editor al revistei academice Journal of Literacy and Technology din 2005.

De asemenea, Noemi Marin a fost autor și editor de volume publicate în ultimele două decenii în Statele Unite, a publicat numeroase articole și capitole în cărți de cercetare și peste 130 de prezentări i-au fost selectate la cele mai importante conferințe și convenții în domeniul retoricii și argumentării.

Citeste si O influenceriță a murit după ce a încercat să slăbească. Tânăra își încuraja urmăritorii să lupte cu obezitatea

În 2010, regretatul om de cultură a primit premiul Prezidențial de Leadership, premiu consemnat în Cartea de Aur a Universității, datorat activității sale în legătură cu vizita lui Dalai Lama la Florida Atlantic University, în februarie 2010.

Prof. Univ. Dr. Noemi Marin a menținut permanent legătura strânsă cu familia sa și cu România, având un profund sentiment de apartenență insuflat de tatăl său încă din copilărie, scrie Antena 3