O influenceriță a murit după ce a încercat să slăbească. Tânăra își încuraja urmăritorii să lupte cu obezitatea

O tânără influenceriță a murit după ce a reușit să slăbească mai mult de jumătate din greutatea sa. Ea încerca să fie o inspirație pentru cei care se luptă cu obezitatea.

19 iun. 2023, 12:12
O influenceriță a murit după ce a încercat să slăbească. Tânăra își încuraja urmăritorii să lupte cu obezitatea
O tânără influenceriță a murit încercând să slăbească

O influenceriță în vârstă de 21 de ani, din China, a murit încercând să slăbească. Tânăra era cunoscută în mediul online sub numele de Cuihua, iar moartea sa a determinat mass-media sp avertizeze asupra riscurilor de siguranță, pe care le implică taberele de slăbire, potrivit CNN.

Totodată, un semnal de alarmă a fost tras cu privire la presiunile la care sunt supuse femeile, pentru a se conforma standardelor de frumsețe.

Citește și: Influenceriță de 23 de ani, găsită moartă într-un șanț din Mexic, după trei săptămâni de căutări. Alte șase cadavre au fost descoperite în același loc

Tânăra influemceriță a documentat în mediul online modul său de a slăbi, încercând să încurajeze zecile de mii de urmăritori să lupte cu obezitatea. Cuihua a distribuit mai multe videoclipuri în care face exerciții. Aceasta cântărea 156 de kilograme, din care intenționa să slăbească 100.

Potrivit China National Radio, aceasta s-a alăturat mau multor tabere de slăbit, în doferite orașe, pentru a-și putea atinge obiectivul. În ultimele două luni înainte de deces, reușise să slăbească peste 27 de kilograme.

Ultima tabără la care a participat a fost în provincia Shaanxi, cu două zile înainte să moară. Tabăra ar fi promovat „mese grănitoare, odihnă și exerciții sănătoase”, însă, organizatorii spun că tânăra a ales să-și limiteze dieta în timp ce făcea exerciții intense.

Citește și: O celebră influenceriţă a abuzat un poliţist, după ce a fost prinsă băută la volan. Cazul este aproape identic cu cel al Anei Morodan

Videoclipurile fetei au fost șterse de pe pagina sa, iar familia ei a primit compensații din partea organizatorilor taberei, suma fiind necunoscută.

Evenimentul tragic a sporit controlul asupra influencerilor și a rețelelor sociale. Industria a atras critici din partea autorităților din cauza influencerilor care promovează provocări și stiluri de viață extreme, pentru a-și atrage publicul.