Doliu uriaş în politica românească! A murit în somn

Slujba de înormântare va avea loc vineri, la ora 12.00, la Biserica Sfântul Ioan Botezatorul, Parc Plumbuita, din Capitală, 

17 apr. 2019, 10:57
Doliu uriaş în politica românească! A murit în somn

S-a stins din viață marţi-noapte, iar prietenii și familia sunt în doliu. Înmormântarea va avea loc vineri, la București. Florea Morlova a fost senator în legislatura 1992 – 1996, apoi, în două rânduri, prefect de Olt – în perioada decembrie 1996 – martie 1998 şi august 1999 – ianuarie 2001. 

Potrivit unor surse din familie, citate de Ziarul de Olt, fostul prefect va fi înmormântat la București. Slujba de înormântare va avea loc vineri, la ora 12.00, la Biserica Sfântul Ioan Botezatorul, Parc Plumbuita, din Capitală, informează olt-alert.ro.

„La prima oră a acestei dimineți, am primit o veste tristă: Florea Morlova, fost prefect al Oltului, senator și fruntaș politic democrat de prim rang al acestui județ, a plecat la stele. După 1989, ing. Florea Morlova a dominat scena politică din Olt, prin profesionalism, echilibru și umanitate. Ca om a fost un familist convins, un părinte extraordinar, un buncreștin și un cetățean cu spirit de solidaritate față de cei neajutorați. 
Personal, Domnului Morlova, îi sunt recunoscător și pentru faptul că el, alături de fostul primar al Slatinei, George Păunescu, mi-a organizat cea mai fastuoasă lansare de carte, la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu”, anume volumul de pamflet politic, intitulat „Viol pe muzică de Bach”, apărut la Editura ALUTUS, în anul 1999. 

A fost un om respectuos, cu cei șapte ani de acasă și un politician decent, care-și cunoștea lungul nasului. I-a respectat pe jurnaliștii autohtoni și nu s-a răzbunat pe ei, atunci când aceștia îl criticau de mama focului. Exemplific această zicere, spunându-vă că în cartea pe care v-am amintit-o, am semnat un text, care se chema așa: „Florea Morlova și George Păunescu nu-s buni nici măcar de paznici la hotel”. În schimbul acestui afront, el și cu Păunescu, mi-au organizat exemplar lansarea, asigurându-mi și protocolul aferent, iar în discursul său prefectul Florea Morlova m-a asemuit cu marele scriitor oltean Damian Stănoiu. Mai rară o astfel de generozitate pe plaiurile noastre sudice…

Echipa redacțională a LINIEI ÎNTÂI este alături de familia îndurerată, alături de fiul său Cristian Morlova, cu care am ținut, în ultimul timp, legătura, întreaga familie fiind stabilită în Capitală, de ani buni… Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Florea Morlova. Să-i fie țărâna ușoară!”, este mesajul postat, pe Facebook, în memoria celui care a fost Florea Morlova.