Doliu uriaș în România! Un celebru politician a plecat dintre noi! Când va avea loc înmormântarea

Un celebru politician din Olt s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Ceremonia funerară va avea loc la Cimitirul Clocociov Nou.

24 aug. 2023, 15:16
Doliu uriaș în România! Un celebru politician a plecat dintre noi! Când va avea loc înmormântarea
Doliu uriaș în România! Un celebru politician a plecat dintre noi! Când va avea loc înmormântarea

Marin Ionică, primul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt după revoluție, fost parlamentar şi prefect de Olt, a încetat din viaţă în dimineaţa aceasta, la vârsta de 73 de ani. El a decedat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Citește și: Momentul în care Codrin Ștefănescu a fost pregătit să moară: „Voiam să-mi fac testamentul”. Miracolul care l-a salvat pe politician | EXCLUSIV

Am pierdut astăzi unul dintre cei mai de seamă politicieni din județul Olt, apreciat atât de colegii săi de partid, cât şi de adversarii politici. A fost un individ cu seriozitate şi echilibru remarcabile: Marin Ionică, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, fost prefect şi deputat.

Marin Ionică a păşit în arena politică imediat după evenimentele din decembrie 1989. A ocupat funcţia de deputat în legislatura 1990-1992, reprezentând FSN. Ulterior, în primele zile ale lunii mai 1992, a decis să demisioneze din postul de deputat pentru a-şi asuma candidatura în alegerile locale pentru şefia administraţiei judeţene. Între anii 1992 şi 2004, Marin Ionică a îndeplinit cu onoare funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt. Mai târziu, în perioada 2004-2005, a deţinut titlul de prefect. Într-o încercare de a împiedica realesul său în funcţia de lider al administraţiei locale, întreaga Opoziţie s-a unit la Cozia şi, sub jurământ, membrii ei au jurat să voteze împotriva realegerii lui în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt. Deşi unul dintre aceştia nu şi-a respectat jurământul, Opoziţia a reuşit să-şi atingă scopul propus.

Marin Ionică a fost cu siguranţă un om politic de excepţie şi a decis să se retragă din viaţa publică cu mulţi ani în urmă, concentrându-se pe activitatea sa didactică, având titlul de profesor universitar.

Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu îl pot face până mâine, ora 11:00, când este programată înmormântarea la Cimitirul Clocociov Nou.

Citește și: Încă un politician s-a stins din viață. Primarul a murit într-un accident pe câmp, a fost prins în combina de treierat