Doliu uriaş în sport. A murit primul fotbalist roman nominalizat la Balonul de Aur

O veste tristă pentru fotbalul românesc și pentru toți fanii Rapidului. În această după amiază a încetat din viață Tache Macri, fost jucător al Rapidului timp de 15 sezoane, între anii 1950 și 1965, dintre care 14 fiind căpitan de echipă.

20 mart. 2024, 21:48
Doliu uriaş în sport. A murit primul fotbalist roman nominalizat la Balonul de Aur
Doliu în fotbalul românesc. A murit fostul preşedinte al echipei lui Gică Hagi

Tache Macri a jucat 306 meciuri pentru Rapid și a marcat un gol cu Flamura Roșie Arad în 1954. A fost primul fotbalist român nominalizat la Balonul de Aur.

Dumitru Tache Macri s-a născut în 1931 și a fost un fotbalist român activ în anii 50-70. A fost un fundaș de fier și a jucat pentru Rapid București. El avea să fie nominalizat la distincția „Balonul de Aur”.

Halep, în mijlocul unui nou scandal după înfrângerea de la Miami, fanii sunt de partea ei: „Nu m-am dopat niciodată”
Potrivit romaniasoccer, Macri a început să joace fotbal imediat după război în 1947 când a apărut la Locomotiva București. Din 1957 până în 1968 joacă la Rapid București. În echipa națională a apărut de 10 ori.

În 1961, Omar Sivori (Juventus) a câştigat trofeul. La 30 de ani, fundaşul Rapidului a fost nominalizat și a obţinut un punct. Fostul internaţional român era la egalitate cu Eusebio (Benfica), fotbalist care a câştigat trofeul în 1965.

Şoc în fotbal. Un mare conducător de fotbal a murit la spital după ce a suferit un stop cardiac. Mâine ar fi împlinit 58 de ani
În 1970, Florea Dumitrache şi Cornel Dinu erau nominalizaţi la Balonul de Aur. Dudu Georgescu a fost nominalizat în trei rânduri pentru Balonul de Aur. Duckadam a ieșit pe locul 8, extrem de onorabil după prestația de la Sevilia. Hagi a fost de 4 ori nominalizat, iar în 1994 obținea jumătate din punctele celui care avea să câștige trofeul – Stoicikov.