Doliu uriaș în sport: a murit un cunoscut campion mondial la box! Boala DEVASTATOARE care îl măcina

Buchanan a câştigat titlul mondial WBA la categoria uşoară în 1970, după ce l-a învins pe panamezul Ismael Laguna şi a cucerit şi titlul WBC anul următor, împotriva americanului Ruben Navarro.

02 apr. 2023, 17:46
Doliu uriaș în sport: a murit un cunoscut campion mondial la box! Boala DEVASTATOARE care îl măcina

Fostul campion mondial scoţian de box Ken Buchanan a încetat din viaţă la vârsta de 77 ani, a anunţat, la 1 aprilie, fundaţia acestuia, citată de AFP într-o relatare din 2 aprilie.. „Cu o mare tristeţe, trebuie să anunţăm că a încetat din viaţă Ken Buchanan în somn, sâmbătă dimineaţă”, a precizat fundaţia acestuia pe Facebook. El suferea de demenţă

Sportivii din Rusia şi Belarus vor putea participa la Wimbledon 2023. Reacţie dură din Ucraina: „Nu le daţi vize!”

Fostul campion mondial cu 70 de lupte profesioniste, 62 de victorii (dintre care 28 prin knockout) şi 8 înfrângeri, s-a născut la 28 iunie 1945, la Edinburgh, Regatul Unit, conform http://www.ibhof.com/.

Buchanan s-a apucat de box la vârsta de 8 ani, după ce l-a convins pe tatăl său să-l ducă la Clubul Sparta din Edinburgh, unde a câştigat prima sa medalie, scrie site-ul https://www.theclanbuchanan.com/.

Înainte de a deveni profesionist, Buchanan a fost campion ABA în 1965. A început să boxeze profesionist în septembrie 1965, învingându-l pe Brian Tonks printr-un knockout în runda doi la Londra.

Un fost fotbalist din naţionala României s-a pocăit. „Am trecut prin mai multe secte oculte” VIDEO
După 23 de meciuri consecutive fără înfrângere, l-a eliminat pe Maurice Cullen în runda a 11-a, în februarie 1968, la Londra, devenind campionul Marii Britanii la categoria uşoară. A deţinut acest titlu între anii 1968 şi 1970, precum şi între 1973 şi 1974.

Buchanan a câştigat titlul mondial WBA la categoria uşoară în 1970, după ce l-a învins pe panamezul Ismael Laguna şi a cucerit şi titlul WBC în 1971, împotriva americanului Ruben Navarro, scrie site-ul International Hall of Fame Boxing, http://www.ibhof.com/.

El şi-a pierdut centura WBC în faţa spaniolului Pedro Carrasco, iar ulterior şi pe cea WBA după o înfrângere controversată în faţa panamezului Roberto Duran.

Buchanan a fost inactiv între 1976-1978 şi a luptat sporadic până la retragerea definitivă, în 1983, conform http://www.ibhof.com/.

Din 2000, face parte din International Hall of Fame Boxing (IBHOF), iar în 2002 a fost inclus în Scottish Sport Hall of Fame, se menţionează pe https://www.theclanbuchanan.com/