Un cântăreţ de manele şi un fals dezvoltator imobiliar, reţinuţi pentru fraude imobiliare

Patronul firmei care a înşelat aproximativ 30 de persoane ce voiau să-şi achiziţioneze locuinţe într-o zonă rezidenţială din Dolj şi cântăreţul de manele implicat în acelaşi caz de fraude imobiliare de 1,5 milioane de euro au fost reţinuţi, în noaptea de miercuri spre joi, de procurorii DIICOT.

RomaniaTV.net
03 nov. 2011, 06:57
Un cântăreţ de manele şi un fals dezvoltator imobiliar, reţinuţi pentru fraude imobiliare

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial (DIICOT) Craiova au emis, în noaptea de miercuri spre joi, ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Costinel Silviu Diculescu, patronul firmei „Patria Imobiliare”, şi Nelu Anca, cunoscut sub numele de Nelu de la Craiova, după ce au înşelat cu 1,5 milioane de euro 30 de persoane care voiau să-şi achiziţioneze locuinţe într-o zonă rezidenţială din judeţul Dolj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, agentul Amelia Căprărin, în noaptea de miercuri spre joi, au fost introduse în arestul poliţiei, două dintre cele patru persoane care au fost ridicate, miercuri dimineaţă, cercetate pentru fraude imobiliare. După mai bine de 15 ore de audieri, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Costinel Silviu Diculescu şi Nelu Anca.

Potrivit anchetatorilor, în cursul zilei de joi, urmează ca aceştia să fie prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Anchtatorii au stabilit că, în perioada 2007 – 2011, Costinel Silviu Diculescu, care împarte administrarea firmei „Patria Imobiliare” cu soţia sa, Lia Roxana Diculescu, şi ea cercetată în dosar, Ionel Grigore şi Nelu Anca au înşelat aproximativ 30 de persoane, prejudiciul ajungând la 1,5 milioane de euro.

Conform procurorului-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial (DIICOT) Craiova, Adrian Glugă, au fost primite reclamaţii de la circa 30 de persoane care s-au plâns că Diculescu „se dădea drept” agent imobiliar şi „ademenea” oamenii că le ridică case la ieşirea din Craiova, cu circa 70.000 de euro.

„Oamenii au făcut credite la bancă, dar au fost înşelaţi”, a declarat procurorul Adrian Glugă.

Procurorii DIICOT au făcut patru percheziţii domiciliare în municipiul Craiova, cercetările fiind făcute cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova.