Dolj: Un instructor auto care cerea bani pentru obţinerea permisului de conducere a fost reţinut

Un instructor auto din Craiova a fost reţinut, joi, de poliţişti, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua 400 de lei de la un bărbat pentru a-l ajuta să promoveze proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere, informează Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 17:36
Dolj: Un instructor auto care cerea bani pentru obţinerea permisului de conducere a fost reţinut

Potrivit unui comunicat al DGA, bărbatul a fost denunţat de două persoane că le-a pretins sume de bani pentru promovarea probelor practice în vederea obţinerii permisului de conducere.

Instructorul auto, totodată director al unei şcoli de şoferi din Craiova, este cercetat pentru trafic de influenţă.

Primul denunţ se referă la luna mai 2011, când unul dintre denunţători i-a dat instructorului auto 300 de euro pentru a interveni pe lângă poliţiştii examinatori în vederea obţinerii permisului de conducere categoriile C, C+E şi D, iar al doilea la 27 martie, când instructorul a cerut 400 de lei sau echivalentul în euro pentru obţinerea unui permis categoria B.

La acţiune au participat ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.