Dolph Lundgren, actorul cunoscut din franciza „Rocky”, a fost diagnosticat cu cancer. „Acum apreciez viaţa în fiecare zi”

Dolph Lundgren, actorul cunoscut din francizele cinematografice „Rocky”, „The Expendables” şi din alte filme de acţiune, a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer.

12 mai 2023, 00:02
Dolph Lundgren, actorul cunoscut din franciza „Rocky”, a fost diagnosticat cu cancer. „Acum apreciez viaţa în fiecare zi”

Actorul Dolph Lundgren a mărturisit că medicii i-au descoperit o tumoare la unul dintre rinichi, în 2015, și că de atunci duce o luptă cu cancerul.

Actorul suedez de 65 de ani a crezut inițial că suferea de reflux gastric în 2020, dar ulterior s-a dovedit că în organism îi apăruseră alte tumori care au fost extirpate pe cale chirurgicală. „Lucram la un film pe care urma să îl regizez şi în care trebuia să joc rolul principal în acea toamnă. Doctorul mi-a telefonat când eram în Alabama, pregătit să filmez, şi mi-a spus că au găsit încă o tumoare la ficat. Atunci mi-am spus: „OK, asta e”. Acela a fost punctul în care am început să cred că era vorba despre ceva grav”, a dezvăluit actorul.

Citește și Cum arată Victor Rebengiuc la 90 de ani. Actorul a fost fotografiat în plină stradă

Medicul respectiv l-a informat apoi că tumoarea era așa de mare încât nu mai putea fi operată. Astfel, actorul a început să urmeze un tratament diferit , dar care i-a cauzat efecte secundare îngrozitoare, a spus logodnica lui, Emma Krokdal. „Gura lui s-a inflamat foarte mult. Mâinile îi erau umflate, picioarele la fel, nu putea să mănânce nimic cald, nimic rece şi nimic condimentat. Era o adevărată luptă să înghită mâncarea, aşa că a continuat să slăbească”, a adăugat ea.

Actorul a mărturisit că medicul oncolog l-a anunțat că mai are de trăit doi sau trei ani, cu toate că la un moment dat a simțit că acel medic nu credea cu adevărat că urma să mai trăiască așa mult.

„Am avut o discuţie cu tatăl meu despre ceea ce se va întâmpla dacă el va muri şi despre lucruri de acest gen. A fost o conversaţie îngrozitoare”, a declarat fiica actorului, Ida Lundgren, în vârstă de 27 de ani.

Dolph Lundgren a mai cerut o a doua opinie și i s-a efectuat altă biopsie. Celălalt medic i-a spus că acel tip de cancer poate fi tratabil prin medicație. „Există anumite părţi din organismul său la care cancerul răspunde foarte bine din punct de vedere medical. Există anumite leziuni care nu mai pot fi văzute acum. Aşadar, rezultatul este peste aşteptări”, a declarat medicul.

După toată experiența prin care a trecut, actorul privește viața altfel. „Acum apreciez viaţa mult mai mult. O apreciez în fiecare zi”, a concluzionat starul suedez.

Citește și Actorul Șerban Pavlu, îngrijorat de involuția învățământului din România: „Mă tem pentru copiii noștri. E o deteriorare treptată și sigură”