Domeniul de la Snagov al lui Dinu Patriciu, scos pentru a doua oară la vânzare. Cât costă palatul cu piscină şi teren de tenis

Este a doua oară când creditorii încearcă să recupereze din datoriile lăsate în urmă de fostul deputat liberal Dinu Patriciu scoţând la vânzare vila acestuia din Snagov.

14 sept. 2023, 13:02
Domeniul de la Snagov al lui Dinu Patriciu, scos pentru a doua oară la vânzare. Cât costă palatul cu piscină şi teren de tenis

La opt ani de la moartea magnatului Dinu Patriciu, un executor judecătoresc din București va încerca pentru a doua oară să vândă ”palatul” în care cel mai bogat român și-a petrecut o bună parte din viață.

Potrivit Fanatik, proprietatea scoasă la vânzare se află pe raza localității Gruiu și este compusă din trei terenuri, pe care sunt ridicate mai multe construcții:

– un teren de 13.800 mp, din care 1.197 mp reprezintă teren construit, rezultat în urma comasării a trei numere cadastrale. Pe acest teren se mai află o locuință S+P+E cu o suprafață de 253,22 mp, o piscină, un foișor, amenajări cu o suprafață de 623,48 mp, anexă poartă cu o suprafață la sol de 193,49 mp și o seră de 127,49 mp.

– un teren intravilan în suprafață de 1.960 mp.

– un teren intravilan în suprafață de 1.600 mp.

Imobilul aparține, în prezent, moștenitorilor afaceristului: fiicele Ana și Maria Patriciu, văduva Dana Rodica Patriciu și fosta soție, Sabina Patriciu (mama celor două fete). Cu excepția Danei Patriciu, niciuna dintre moștenitoare nu mai au domiciliu în România.

Casa lui Dinu Patriciu

Vânzarea la licitație a imobilului este stabilită pentru data de 29 noiembrie 2023, ora 11:00, la sediul din București al executorului judecătoresc. Prețul de pornire al licitației este de 20.278.329 lei, echivalentul a 4.110.000 euro.

Citeşte şi: Ghinioanele se țin lanț de Irinel Columbeanu! Fostul afacerist are noi probleme cu legea

Potrivit publicației de vânzare consultate de sursa citată, licitația va fi organizată ca urmare a procedurii de executare silită, în favoarea creditorului Serraghis Loas Management Ltd, companie cipriotă care a cesionat creanța creditorului BCR.

Proprietatea imobiliară are înregistrate mai multe sarcini în cartea funciară: două ipoteci în favoarea HVB Bank România, o somație în favoarea DP Holding SA, una în favoarea Unicredit Țiriac SA (succesoare în drepturi a HVB Bank Romania).

De asemenea, în cartea funciară este notat și litigiul având ca obiect partajul bunuri comune între soții Patriciu, care se aflau în divorț în momentul morții miliardarului.

Vila lui Dinu Patriciu de pe malul lacului Snagov a mai fost scoasă la licitație, la doar câteva săptămâni după moartea omului de afaceri. După vânzarea cu cântec a companiei Rompetrol către KazMunaiGaz, miliardarul român a devenit cel mai bogat român, cu o avere de aproximativ 3,4 miliarde dolari. Ulterior, el a intrat într-un declin financiar iar în ultimii ani din viață a contractat mai multe credite pe care nu le-a mai achitat.

Astfel, încă din 2012, o bancă din România a început procedurile de executare silită a lui Dinu Patriciu, după ce a câștigat mai multe procese împotriva acestuia.

Problemele au continuat și după moartea fostului deputat liberal, însă acestea au fost preluate de moștenitorii lui. O parte dintre bunuri au fost vândute, însă familia afaceristului a reușit să amâne executările silite până la finalizarea succesiunii averii, procedură care s-a prelungit ani buni.

Citeşte şi: Cum te poți îmbogăți cu 150.000 de euro cu ajutorul unei simple monede de 2 euro