Domeniul în care poţi câştiga un salariu de 1.800 de euro, fără studii. E bătaie pe anunţurile de angajare!

Locurile de muncă din domeniul vânzărilor sunt la mare căutare în această perioadă, iar asta a dus la o creștere semnificativă a numărului de anunțuri de angajare, chiar cu până la 40%, arată un studiu al unei companii specializate în piața muncii.

10 iun. 2023, 09:12
Domeniul în care poţi câştiga un salariu de 1.800 de euro, fără studii. E bătaie pe anunţurile de angajare!
Domeniul în care poţi câştiga un salariu de 1.800 de euro, fără studii. E bătaie pe anunţurile de angajare!

Un studiu realizat de platforma BestJobs a scos la iveală lucruri foarte interesante legate de piața de muncă din țara noastră. De exemplu, domeniul vânzărilor a cunoscut o creștere foarte mare, chiar de 40 la sută, față de celelalte sectoare de activitate, unde există o criză foarte mare legată de lipsa forței de muncă.

În domeniul vânzărilor, pentru cei care doresc să lucreze la un nivel de începător, salariile pornesc de la 400 de euro și pot ajunge la 600 de euro. Pentru cei care ajung în poziții de managment, veniturile cresc simțitor, și pot fi cuprinse între 1.400 de euro și 1.800 de euro.

”Începutul anului 2023 a adus foarte multe incertitudini, pe fondul zvonurilor despre o posibilă criză financiară, dar şi al contextului economic local, marcat de inflaţie şi preţuri în creştere pentru traiul de zi cu zi. Astfel, stabilitatea locului de muncă a devenit esenţială pentru cei mai mulţi dintre români, după cum arată şi datele bestjobs, întrucât aceştia aplică preponderent la joburi cu #SalariuLaVedere sau la cele din domenii care s-au dovedit rezistente în faţa crizelor, precum cele din Vânzări, Contabilitate, Inginerie, IT şi Producţie/ Logistică”, arată datele BestJobs.

Citește și: Salariu de peste 6.000 de lei, iar angajatorul nu cere facultate. Compania care are urgent nevoie de angajaţi

Studiul celor de la BestJobs mai arată că cei care vor să lucreze caută mai degrabă locurile de muncă unde salariile sunt afișate încă din anunțul de angajare.

În aceste sens, peste 40% din totalul aplicărilor au mers către joburi care afişează oferta salarială, accentuând nevoia de transparenţă din partea angajatorilor.

„Încă de la începutul anului, principalele preocupări ale angajaţilor români erau legate de venitul lunar şi de stabilitatea locului de muncă, potrivit unui sondaj bestjobs realizat în ianuarie. Aceste criterii sunt evidente şi în comportamentul utilizatorilor platformei bestjobs şi dovedesc încă o dată că, în vremuri de incertitudine, nevoile de la baza piramidei lui Maslow primează. Pe lângă acestea, evoluţia profesională este următoarea prioritate pentru cei mai mulţi dintre candidaţi, iar beneficiile pe care aceştia le preferă când aplică la joburi sunt posibilitatea de a primi bonusuri de performanţă, tichete de masă sau posibilitatea de a lucra remote, cel puţin parţial”, spune Ana Vişian, marketing manager BestJobs.

Citește și: Oficial: Veste proastă pentru 4 milioane de români: voucherele pentru plata facturilor nu se mai acordă, începând din 2024