Oficial: Veste proastă pentru 4 milioane de români: voucherele pentru plata facturilor nu se mai acordă, începând din 2024

Voucherele pentru plata facturilor nu vor mai fi acordate începând de anul viitor. Informația a fost confirmată de Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene. Decizia vine ca urmare a faptului că Uniunea Europeană a hotărât să nu mai acorde aceste măsuri de sprijin.

09 iun. 2023, 21:54
Oficial: Veste proastă pentru 4 milioane de români: voucherele pentru plata facturilor nu se mai acordă, începând din 2024

Voucherele pentru plata facturilor se mai acordă doar în acest an. Începând cu 2024 acest gen de ajutor va dispărea după ce Uniunea Europeană a luat decizia de a sista acest gen de măsuri. Informația a fost confirmată de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, pentru observatornews.ro.

Citește și  Dumitru Dragomir dezvoltă un nou proiect imobiliar pe un teren cumpărat de la fiica lui Gigi Becali

Voucherele pentru plata facturilor au o valoare de 1.400 de lei. Prima tranşă a fost virată în februarie, iar cea de-a doua va fi alimentată în toamnă. În Romînia sunt, în acest moment, 4 milioane de persoane care primesc acest gen de ajutor.

Citește și Angajări România 2023. Se caută masiv ingineri şi vânzători. Salariile trec şi de 2000 de euro!

Chiar dacă valabilitatea cardurilor de energie era stabilită încă de la început, pentru milioanele de români care au beneficiat de aceste vouchere exista speranța că acest program va fi prelungit de Uniunea Europeană astfel încât să mai beneficieze de el și în 2024. Din păcate, însă, specialiștii UE au ajuns la concluzia că nu mai este necesară prelungirea acestui tip de măsuri, astfel încât cei 1400 de lei acordați pentru plata facturilor nu vor mai fi virați începând de anul viitor.