Domeniul în care se oferă salarii de 1000 de euro, dar unde nu se înghesuie nimeni. Ce soluţii au găsit angajatorii

Există şi în România salarii de 1000 de euro pe care nu se înghesuie nimeni să le ia. Criza profundă de personal din domeniul HORECA a dus la găsirea unor soluţii de compromis, din partea angajatorilor.

22 mai 2023, 20:53
Domeniul în care se oferă salarii de 1000 de euro, dar unde nu se înghesuie nimeni. Ce soluţii au găsit angajatorii

Criza profundă de personal din domeniul HORECA dă mari bătăi de cap angajatorilor, în pragul noului sezon estival.

Chiar dacă oferă salarii de până la 1000 de euro, nu există interes entru acest domeniu.

În aceste condiţii, angajatorii apelează la ospătari străini sau chiar la elevii care doresc să câștige un venit, pe timpul verii.

Citeşte şi Armata, din nou obligatorie în România. Ministerul Apărării a scos la concurs 7000 de posturi, doar în luna trecută

„Am fost la Bursa locurilor de muncă, am ofertat ospătari şi barmani pentru pensiunea noastră, dar, din păcate, nu există interes pentru aceste locuri de muncă”, a explicat un proprietar de pensiune.

„La noi este sezonier. Nu ne avantajează cu absolut nimic. Faptul că avem doar şase luni care merg consecutiv pe an, nu ne ajută foarte mult să îi ţinem toată perioada anului”, a spus un alt angajator din Horeca.

Citeşte şi Incredibil! Cât a putut să plătească un client pentru câțiva covrigi la „ofertă”. Bărbatul a avut șocul vieții lui

În domeniul HoReCa, posturile de barman și ospătar sunt printre cele mai bine plătite. Salariile sunt de la 800 de euro până la 1000 de euro pe lună. Dar, pentru că se lucrează în perioada sezonului estival, mulți nu se arată interesați de aceste locuri de muncă.