Dominic Fritz anunță că tăierea gazului pentru apă caldă și încălzire se amână cu o zi, în Timișoara

Primarul Timișoarei , Dominic Fritz, anunță că a reușit să întârzie tăierea gazului pentru apă caldă și încălzire cu o zi.

25 oct. 2021, 22:46
Dominic Fritz anunță că tăierea gazului pentru apă caldă și încălzire se amână cu o zi, în Timișoara

Primarul Timișoarei , Dominic Fritz, anunță că a reușit să întârzie tăierea gazului pentru apă caldă și încălzire cu o zi.

„Negocierile dificile pentru un nou contract de gaz pentru Colterm sunt încă în curs și am reușit să obținem extinderea termenului de sistare până mâine. Situația este în continuare complicată pentru că se cer garanții și plăți în avans iar sumele sunt enorm de mari.”, a subliniat Dominic Fritz.

Dominic Fritz a atras atenția asupra faptului că majorarea tarifului la încălzire este „unul dintre elementele cruciale” pentru perioada următoare.

„În acest context, majorarea tarifului este unul dintre elementele cruciale pentru a clădi încrederea furnizorilor în viabilitatea financiară Colterm și sunt în discuții cu toate partidele politice din Consiliul Local despre această nevoie.”, a mai scris edilul pe Facebook.

Citiți și Dominic Fritz, acuzat că şi-a cumpărat o casă de 330.000 de euro: „Atacaţi-mă, dar lăsaţi familia în pace”

Fritz va propune mâine Consiliului Local „și o rectificare de buget prin care suplimentăm bugetul pentru termoficare cu încă 8,26 milioane lei.”

„În același timp, cu ajutorul colegilor mei din USR, s-a urgentat în Camera Deputaților proiectul de lege pentru scheme de compensare pentru consumul electrică și gaze naturale. Soluția ca să trecem prin iarnă poate să vină doar din aceste trei surse – tariful pentru abonați, bugetul local și bugetul de stat.”, a încheiat Dominic Fritz.

Compania E.On a anunţat că luni va opri furnizarea gazului către compania de termoficare Colterm, din Timişoara, astfel că cei peste 50.000 de abonaţi ai Colterm vor rămâne fără apă caldă şi încălzire. Decizia E.On vine după ce primarul Dominic Fritz a anunţat că urmează să intre în insolvenţă Colterm, din cauza datoriilor pe care le are către furnizori, datorii istorice care se ridică la peste 300 milioane de lei. Acestora li se adaugă 21 milioane de euro, amenda pe care Colterm a primit-o pentru că nu a achiziţionat certificate de poluare.

Citiți și Timişoara rămâne fără apă caldă şi căldură. Dominic Fritz va propune DUBLAREA preţului gigacaloriei