Dominic Fritz: „Avem un paradox în România. Salariile în sectorul public sunt prea mici şi prea mari pentru cei care freacă menta”

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a vorbit, marţi, despre paradoxul salarizării din sectorul public afirmând că lefurile sunt prea mici pentru cei cu chef de muncă şi prea mari pentru cei care sunt deja în sistem de mai mulţi ani şi ”freacă menta”.

09 feb. 2021, 17:47
Dominic Fritz: „Avem un paradox în România. Salariile în sectorul public sunt prea mici şi prea mari pentru cei care freacă menta”

Dominic Fritz a declarat că, în timpul selecţiei de dosare pentru postul de city manager, mulţi dintre candidaţi s-au retras din cursă imediat ce au aflat cât este salariul, aproximativ 10.000 lei net.

„Pentru mulţi, salariul a fost chiar la o limită pentru manageri care vin din privat. 17.000 de lei brut nu e o sumă foarte impresionantă, iar dacă vorbim de poziţii de directori, unde scade suma şi mai mult, pentru unii care lucrează în privat nu mai devine fezabil.

E o provocare serioasă, dar inclusiv în cazul celor care lucrează cu mine e aproape voluntariat comparat cu unde lucrau înainte. Unii şi-au şi retras candidatura, când au aflat salariul. Cred că avem paradoxul în România că salariile în sectorul public sunt prea mici şi prea mari. Sunt prea mici pentru cei care au chef de muncă şi sunt prea mari pentru unii care sunt deja în sistem şi care freacă menta”, a declarat primarul Dominic Fritz, conform News.ro.

De altfel şi găsirea unui echilibru în privinţa raportului venituri-muncă este o prioritate pentru primarul Fritz, susţine el.

Dominic Fritz spune de ce Timişul a rămas singurul judeţ în scenariul roşu: Noi testăm cum ar trebui să testeze toată România

Primarul municipiului Timişoara a atras atenţia că în România nu se testează împotriva COVID-19, astfel că acest lucru ”dă o impresie falsă de siguranţă”. Edilul a afirmat că în judeţul Timiş se testează destul de mult, iar acesta este motivul pentru care acest judeţ este singurul care se află încă în zona roşie.

Edilul a subliniat că motivul pentru care Timişoara şi judeţul Timiş au o rată de infectare cu virusul SARS CoV-2 mai mare este că se testează masiv.

”Mulţi m-au întrebat care este motivul pentru care Timişoara şi Timişul au o rată mai mare de infectare. Impresia mea, dacă mă uit la cifre, este că noi avem mai multe cazuri cunoscute pentru că noi, în Timiş, testăm cum ar trebui să testeze toată România. Cred că este o problemă că în alte părţi ale ţării ne minţim singuri şi asta ne dă o impresie de falsă siguranţă.

Ca să fac o comparaţie, în Timiş se fac săptămânal, în medie, cam 1.500 de teste PCR la 100.000 de locuitori. Media naţională este de 700 de teste la 100.000 de locuitori. Deci noi în Timiş testăm dublu. Zece la sută din toate testele făcute în România sunt în judeţul Timiş. Nu e nicio surpriză că şi cazurile detectate sunt mai multe”, a declarat Dominic Fritz.

Citeşte şi: Fostă miss şi proprietară a unei firme de hostess, membru PNL, numită în consiliul de administraţie al unui spital COVID din Cluj