Dominic Fritz, despre situația din Timișoara: ”Medicii reușesc să salveze doi pacienți din 10. Nu mai avem paturi ATI”

Situația în Timișoara este una din ce în ce mai gravă, rata cazurilor COVID fiind de peste 8 la mia de locuitori. Niciun pat ATI nu este liber în tot județul, iar decizia carantinării trebuie luată cât mai rapid, a declarat Dominic Fritz la HotNews.

19 nov. 2020, 12:28
Dominic Fritz, despre situația din Timișoara: ”Medicii reușesc să salveze doi pacienți din 10. Nu mai avem paturi ATI”

Dominic Fritz susține faptul că a luat în calcul carantina încă din prima zi de după jurământ. Edilul susține că este o măsură dureroasă, însă cu cât este luată mai repede, cu atât mai bine.

Citește și: Gabriela Firea cere testarea gratuită pentru contacții direcți și indirecți: ”Cu toții plătesc asigurări”

”Îmi pun și eu întrebarea încă de la depunerea jurământului de primar. Am luat carantina în calcul din prima zi de după jurământ. E o măsură dureroasă, dar cu cât o luăm mai repede, cu atât e mai bine. Nu vreau să împingem decizia în viitor, pentru că prelungim agonia. Dar nu e decizia mea, se face pe baza analizelor DSP și până acum nu au ajuns la concluzia că trebuie carantină. Cred că măsura trebuie să fie pe masă și nu trebuie să ne ferim să o luăm” , a declarat edilul la HotNews.

”Eu sper să nu fie și motive politice pentru întârzierea deciziei. Este o listă de 10-12 criterii, nu e doar rata de infectare, este și ponderea persoanelor în vârstă, de exemplu, iar Timișoara e un oraș mai tânăr. Eu nu am acces la aceste analize și nu pot și nu vreau să iau singur aceaste decizii, dar cred că e foarte important să nu ne păcălim” , a adăugat acesta.

Dominic Fritz a discutat cu medicii ATI din Timișoara care susțin că din 10 pacienți aflați în stare gravă reușesc să salveze doar 1-2. Edilul susține că fiecare cetățean are o responsabilitate și ar trebuie să se autocarantineze.

”Am vorbit cu medici ATI care îmi spun că din 10 pacienți din ATI reușesc să salveze 1-2 Trebuie să facem tot posibilul să oprim creșterea și fiecare cetățean are o responsabilitate. Fiecare ar trebui să se autocarantineze, să stea acasă cât de mult se poate”

Dominic Fritz, despre conflictul USR-PLUS – PNL

”Nu este un scandal, este un impas nefericit care mă frustrrează. Am avut o experiență nu neapărat încântătoare cu negocierile cu PNL. Niciun partid nu are majoritate nici în Consiliul Județean, nici în Consiliul Local, așa că din start era clar că ne trebuie o majoritate stabilă, dar, din păcate, pentru Consiliul Județean PNL ezită, s-au tot răzgândit Nu vor să închidă acest parteneriat la județ. Am citit că au o înțelegere informală cu Pro România ca să așteapte până după alegeri și să facă un parteneriat cu ei” , susține edilul.

Citește și: Dominic Fritz a tăiat sporurile angajaţilor din Primăria Timişoara

”Ei vor 2 vicepreședinți la Consiliul Județean, iar USR să aibă 2 viceprimari. Eu nu vreau, nu face bine puterea absolută, oamenii nu au votat pentru asta. Nu mi se pare o soluție corectă față de cetățeni și refuz să facem o înțelegere în care județul să fie guvernat monocolor de PNL pentru că nu acesta a fost rezultatul alegerilor” , a precizat Dominic Fritz.