Gabriela Firea cere testarea gratuită pentru contacții direcți și indirecți: ”Cu toții plătesc asigurări”

Fostul edil al Capitalei cere testarea gratuită a cetățenilor care au fost contacți direcți sau indirecți ai unei persoane confirmate cu coronavirus. În prezent aceștia trebuie să se testeze contra cost.

19 nov. 2020, 10:30
Gabriela Firea cere testarea gratuită pentru contacții direcți și indirecți: ”Cu toții plătesc asigurări”

Gabriela Firea cere testarea gratuită. Fostul edil al Capitalei cere testarea gratuită pentru toții români care sint contacți direcți indirecți ai unei persoane confirmate cu COVID. În prezent aceștia trebuie să se testeze contra cost.

Citește și: Gabriela Firea îl atacă pe Nicușor Dan: ”A ieșit să spună ce am afirmat eu cu documente”

”Cerem testare gratuita pentru toti românii care sunt contacti directi sau indirecti. Acum, la cerere, se testeaza doar contra cost. Nu este normal! Cu totii platesc asigurari! Programul gratuit de testare pe care l-am implementat in Bucuresti sa fie extins de catre guvern in toata tara” , susține Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Mai mult decât atât, aceasta cere un pact pentru sănătate susținând că este singura soluție corectă.

Gabriela Firea cere testarea gratuită. Solicitam un Pact pentru sanatate absolut necesar pentru a iesi cu bine din pandemie. Singura soluție corectă este asumarea acestui PACT pentru SĂNĂTATE. Nu o spunem noi, o spun medicii, Colegiul Medicilor și SANITAS. Un PACT care să le să garanteze românilor că indiferent de cine va veni la conducerea țării, viața românilor, sănătatea lor, vor fi prioritate absolută” , a adăugat aceasta.

Citește și: Raluca Turcan: „Şcoala online i-a schimbat comportamentul copilului meu, a devenit mai introvertit şi mai leneş”

Gabriela Firea susține că niciun român nu trebuie să mai fie lăsat fără asistență medicală, să mai fie victimă a sistemului de sănătate și niciun medic, nicio asistentă medicală nu trebuie să mai fie învinovățiți pentru situația dezastruoasă a spitalelor.

Gabriela Firea cere testarea gratuită. Ce conține pactul propus de PSD

Pactul propus de Partidul Social Democrat conține depolitizarea sistemului de sănătate, colaborarea loială între autoritățile centrale și cele locale, indiferent de culoarea politică a decidenților, profesionalizarea managementului spitalelor și a direcțiilor de sănătate publică, debirocratizarea la toate nivelurile sistemului și finanțarea adecvată a sistemului de sănătate.