Dominic Fritz, despre zvonurile că ar fi spion german: „Sunt şi mândru, îmi arată că suntem pe drumul cel bun”

În ultimele zile, pe rețelele de socializare au circulat mai multe articole care speculau faptul că Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei, ar face parte din serviciile secrete germane.

01 mart. 2021, 10:05
Dominic Fritz, despre zvonurile că ar fi spion german: „Sunt şi mândru, îmi arată că suntem pe drumul cel bun”

Dominic Fritz a publicat o postare pe pagina sa de Facebook în care a explicat că GIZ, agenția de dezvoltare a guvernului german la care și-a început cariera, are peste 22.000 angajați în 120 țări și un buget anual de peste 3 miliarde de euro.

„În Evul Mediu, când o femeie era suspectată de vrăjitorie, era legată și aruncată în apă. Dacă se îneca, era considerată inocentă, Dumnezeu s-o odihnească, iar dacă reușea să rămână în viață, era dovadă că avea un pact cu diavolul și era condamnată la moarte. Cum te aperi împotriva unor acuzații că ești spion? «Nu sunt spion» ar fi ceva ce un spion ar spune.

Din experiența mea de până acum din politică și administrație, testul pentru vrăjitorie și spionaj în secolul 21 nu e cu mult diferit cu cel de acum 700 ani. Dacă cumva supraviețuiești falsurilor și atacurilor murdare, trebuie să ai ceva în spate, serviciile, de toate felurile, Soros&BillGates, un pact cu diavolul, pentru că, se știe bine, cu muncă, adevăr și entuziasm nu ajungi departe, nu-i așa

Nu am stofă de James Bond. Roșesc imediat când spun o minciună, iar în puținele dăți în viața mea, în studenție, când am călătorit fără bilet, m-am dat jos după câteva stații pentru că nu suportam tensiunea. Nu aș fi un bun spion tocmai pentru că am claritate morală. Sunt un om curajos doar atunci când lupta mea este bazată pe adevăr”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Dominic Fritz le răspunde adversarilor politici care îl atacă

„Mă gândesc că dacă guvernul german ar fi fost preocupat să ajungă la secretele geopolitice și geostrategice planetare din Primăria Timișoara, ar fi găsit o cale mai discretă decât să trimită un neamț get-beget să câștige o bătălie improbabilă pentru un mandat de primar”, a mai scris Fritz.

„Sunt și mândru de toate atacurile și fake news-urile care se aruncă spre noi, pentru că îmi arată că suntem pe drumul cel bun. Am început curățenia, temeinic, prin toate hârtiile și toate cotloanele. Nu poți să construiești solid pe incompetență, risipă din banii publici, inerție.

De aceea dedic acest an curățeniei: în finanțele primăriei, în managementul societăților din subordine, în primărie și în oraș. Mai sunt foarte multe de făcut. Dar deja am stârnit un mușuroi de interese. Toți cei care speră că o să mă oprească vor avea nevoie de multă răbdare, pentru că abia am început lupta pentru o administrație curată și performantă care să fie în slujba timișorenilor. Nu e vrăjitorie. E normalitate”, și-a încheiat Dominic Fritz mesajul.

Citeşte şi: Clotilde Armand vrea să-l lase pe Emil Constantinescu şomer. A pus ochii pe clădirea în care funcţionează Institutul Levantului, condus de fostul preşedinte

 

 


loading...