Dominic Fritz, revoltat de modul în care a împărţit Florin Cîţu banii pentru primării: „Timişoara nu a primit niciun leu. Miroase a răzbunare politică”

Dominic Fritz este revoltat de modul în care a împărţit Florin Cîţu banii pentru primării, precizând că Timişoara nu a primit nici măcar un leu din banii alocaţi de Guvern pentru proiectele locale.

07 oct. 2021, 16:34
Dominic Fritz, revoltat de modul în care a împărţit Florin Cîţu banii pentru primării: „Timişoara nu a primit niciun leu. Miroase a răzbunare politică”

Dominic Fritz, revoltat de modul în care a împărţit Florin Cîţu banii pentru primării. Primarul din Timişoara spune că oraşul pe care îl administrează, la fel ca şi restul localităţilor din judeţul Timiş conduse de primari USR PLUS, nu a primit nici măcar un leu din banii din Fondul de rezervă pus la dispoziţia Guvernului pentru proiectele locale.

Dominic Fritz, revoltat de modul în care a împărţit Florin Cîţu banii pentru primării: „Miroase a răzbunare politică”

Primarul din Timişoara atrage atenţia că oraşul pe care îl administrează are nevoie urgentă de bani pentru continuarea asigurării termoficării.

„Din 1 miliard de lei pentru municipiile, oraşele şi comunele României, Timişoara nu a primit niciun leu. La fel ca celelalte localităţi din Timiş conduse de primari USRPLUS, Dumbrăviţa, Cenad, Foeni. Aceste alocări de fonduri nu sunt ”cadouri guvernamentale”, ci reprezintă bani pentru nevoile urgente ale localităţilor noastre, pentru care contribuim în mod generos la bugetul de stat. Medgidia, oraş din judeţul Constanţa pe care îl respect, are 10% din locuitorii Timişoarei şi a primit o alocare de 20 milioane de lei. Timişoara – nimic. Miroase a răzbunare politică. Dar cu ce sunt de vină timişorenii pentru ce se întâmplă la Bucureşti?

Banii din Fondul de rezervă nu sunt pentru primari, nu sunt pentru mine, sunt pentru comunitate, iar Timişoara merită susţinută de către Guvern, oricine ar fi primarul Timişoarei. Timişoara contribuie substanţial la bugetul de stat al României, dar nu primeşte bani pe măsura contribuţiei. Nu doar acum, se întâmplă de 30 de ani. De 30 de ani Timişoara contribuie mai mult la bugetul ţării decât primeşte. Adevărul este că Timişoara este ce este prin forţe proprii, datorită spiritului antreprenorial al timişorenilor şi investitorilor care au văzut potenţialul oraşului.

Nevoia urgentă a momentului, pentru Timişoara, este susţinerea din bugetul de stat a costurilor pentru continuarea termoficării oraşului. Cvadruplarea (!!!) preţului de gaz nu va putea fi suportată doar de bugetul local şi nici de abonaţii Colterm. E matematic imposibil. Dacă vrem să avem căldură în spitalele, şcolile şi gospodăriile Timişoarei în această iarnă, Guvernul va trebui să îşi asume o parte a poverii”, a transmis primarul pe  pagina de Facebook.

Citeşte şi Programul Anghel Saligny: 140 de milioane de lei pentru fiecare judeţ, 4 milioane pentru fiecare comună şi 7 milioane de lei pentru fiecare oraş

Senator USR: Cîţu ne demonstrează că i-a depăşit în ticăloşie pe cei din PSD

Senatorul USR Marius Bodea afirmă că premierul Cîţu i-a depăşit în „ticăloşie” pe cei din PSD, după ce a împărţit bani primarilor „strict pe criterii politice”, ocolind cu „neruşinare” localităţi conduse de edili USR PLUS.

De asemenea, şi primarii USR-PLUS din trei comune din judeţul Iaşi au fost excluşi de la finanţare de către premier. Senatorul USR Marius Bode afirmă că premierul Cîţu a împărţit bani primarilor „strict pe criterii politice”, ocolind cu „neruşinare” localităţi conduse de edili USR PLUS.

„A scos un miliard de lei din vistieria statului aseară şi i-a împărţit strict pe criterii politice primarilor care l-au ajutat să câştige şefia PNL, dar şi primarilor PSD pe care îi momeşte, astfel, sperând într-o susţinere a cabinetului său demis la un viitor vot în Parlament. Voi cere oficial, în calitate de senator, să mi se răspundă de către Ministerele în drept în baza căror criterii au fost direcţionaţi banii din fondul de rezervă doar către anumite localităţi, ocolind cu neruşinare în judeţul Iaşi exact acele localităţi cu primari USR PLUS”, a declarat senatorul Marius Bodea.

Acesta consideră că a împărţi România între „userişti şi ceilalţi”, înseamnă să suferi de „o gravă dereglare”.

„O asemenea împărţire discreţionară a fondurilor guvernamentale, cu atât mai mult făcută la doar câteva ore după ce ai fost demis, arată adevărata intenţie a Zombalăului Cîţu: cine îi pupă saboţii primeşte de mâncare, cine nu este lăsat să moară de foame. Numai că aici nu este vorba despre „înfometarea“ unui primar, ci condamnarea la sărăcie a românilor care provin din comunităţi care nu-i sunt folositoare politic lui Cîţu. O asemenea lipsă de busolă morală nu ar fi putut fi egalată decât de pesedişti. Cîţu ne demonstrează că i-a depăşit în ticăloşie, şi pentru asta trebuie să plece definitiv”, a mai precizat senatorul USR, potrivit unui comunicat de presă.

Reamintim că Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru proiectele locale. Banii vor merge către primării şi consilii judeţene, iar o parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor.

Citeşte şi Programul de investiţii „Anghel Saligny” a fost publicat în Monitorul Oficial