Dominic Fritz: „Trebuie să schimbăm lucrurile de la rădăcină. O să dezamăgesc în unele privinţe, voi lua decizii dure”

Primarul ales al Timișoarei a declarat faptul că va schimba anumite lucruri de la ”rădăcină” și va dezamăgi în câteva privințe, deoarece va lua decizii dure. Dominic Fritz a susținut joi seară o transmisiune live pe Facebook.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 20:22
Dominic Fritz: „Trebuie să schimbăm lucrurile de la rădăcină. O să dezamăgesc în unele privinţe, voi lua decizii dure”

Dominic Fritz susține că va avea un Consiliu Consultativ format din specialiști cu care se va sfătui în legătura cu probleme oralului. De asemenea, în momentul în care va învestit în funcția, prioritară va fi combaterea pandemiei de COVID pentru care are în vedere o serie de măsuri care să le completeze pe cele luate de Guvernul României.

Citește și: Dominic Fritz, primarul Timişoarei: Nu sunt un prinţ pe cal alb venit din Germania

Primarul ales a precizat că vineri USR Plus începe negocierile cu PNL pentru guvernarea locală şi a subliniat că vă impune recrutarea de directori doar pe bază de competente.

”Am nevoie de o majoritate, USR Plus a câştigat 40 la sută, avem doar 13 consilieri, şi mâine începem negocierile cu PNL, şi în Timişoara şi la nivel de judeţ, unde PNL a câştigat. Mâine (vineri, n.r.) vedem dacă facem un prim pas al colaborării. Nu vom începe să negociem funcţii pentru directori care să rămână sau să fie aduşi. Vom negocia principii, să recrutăm oameni pe bază de competenţă. Sunt curios daca găsim în PNL un partener. Nu e un secret că la Timişoara au pierdut pentru că în ultimii ani nu au respectat aceste principii, de administraţie onestă şi deschisă”, a precizat Dominic Fritz.

De asemenea, Dominic Fritz a menționat că este adeptul măsurilor dure și nu va evita să le aplice, chiar dacă acestea nu vor fi bine primite de unii dintre timişoreni.

”Trebuie să schimbăm lucruri de la rădăcină, deja nu-i uşor. Îmi sună telefonul toată ziua. Dar nu pot să răspund şi lumea se supară, am şedinţe, întâlniri… Aştept să am şi un secretariat şi lumea să sune acolo să ceară o programare telefonică. Trebuie să îmi prioritizez timpul. O să vă dezamăgesc în câteva privinţe, voi lua decizii dure, care n-o să placă tuturor, dar asta e responsabilitatea mea ca primar şi sunt hotărât să acţionez”, a mai declarat Dominic Fritz.

Judecătoria Timişoara a validat, joi, mandatul de primar al municipiului Timişoara, al lui Dominic Fritz. Urmează ca Prefectura Timiş să stabilească o dată pentru învestitura în funcţie.