Dominic Fritz le dă sporuri necuvenite apropiaților săi din primăria Timișoara! Ce se arată într-un raport al Curții de Conturi

Un control al Curții de Conturi a scos la iveală faptul că primarul Timișoarei, Dominic Fritz, le-a dat sporuri necuvenite apropiaților săi din conducerea primăriei. Conducerea administrației locale din Municipiul Timișoara a primit consistente sume de bani ca sporuri pentru prestarea de activități în anumite proiecte europene, dar fără respectarea legii. Mai jos ai toate detaliile.
Filip Stan
11 mai 2024, 11:58
Dominic Fritz le dă sporuri necuvenite apropiaților săi din primăria Timișoara! Ce se arată într-un raport al Curții de Conturi

Un control al Curții de Conturi a scos la iveală faptul că primarul Timișoarei, Dominic Fritz, le-a dat sporuri necuvenite apropiaților săi din conducerea primăriei.

Citește și Marcel Ciolacu: ”Județul Timiș merită investiții guvernamentale mari. Demarăm procedurile pentru Institutul Regional de Oncologie și construcția noului stadion de fotbal”

Conducerea administrației locale din Municipiul Timișoara a primit consistente sume de bani ca sporuri pentru prestarea de activități în anumite proiecte europene, însă fără respectarea legii.

Curtea de Conturi îi impută primarului Fritz faptul că a acordat 339.475 de lei conducerii primăriei fără să respecte legea 392/2022, articolul 2. Dominic Fritz a adus în conducerea primăriei apropiați din USR, pe care i-a numit pe funcții bine plătite.

De altfel, în raportul de audit făcut de Curtea de Conturi este specificat și faptul că în cazul mai multor angajări nu au fost respectate condițiile de concurs și au fost făcute cu încălcarea prevederilor legale.

Primăria Timișoarei a pierdut mai multe fonduri europene din cauza nerespectării termenelor privind execuția asumată în cadrul proiectelor, dar cu toate acestea, apropiații primarului au primit sporuri foarte mari.

Acum, însă, vor fi obligați să le returneze, pentru că raportul de audit consemnează clar ilegalitățile comise și îl obligă pe Fritz să intre în legalitate.

Sumele identificate ca sporuri necuvenite primite de conducerea primăriei Timișoara se regăsesc prinse în articolul din raport citat mai jos:

Efectuarea de cheltuieli de personal, în perioada 01.01.2022-31.12.2022 cu încălcarea prevederilor legale în vigoare prin angajarea, lichidarea, ordonanțarea și plata drepturilor salariale acordate în anul 2022 cu depășirea indemnizației lunare a viceprimarului, în cazul personalului de conducere din cadrul UATM Timișoara, astfel: – în sumă totală brută (salariu net + contribuții angajați) de 339.475 lei, aferentă perioadei 01.01.2022 – 31.11.2022, plătită persoanelor de conducere din cadrul UATM Timișoara. – în sumă totală brută (salar net + contribuții angajați) de 21.574 lei, aferentă perioadei 01.12.2022-31.12.2022, acordată unor persoane angajate în cadrul UATM Timișoara.

Din intersectarea informațiilor furnizate din baza de date – Declarația 112 privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, pe perioada 01.01.2022-31.12.2022 cu cele din statele de plată, a rezultat suma totală brută (salariu net + contribuții angajați), achitată necuvenit de către entitate ca majorare a cuantumului salariului lunar, respectiv: majorare salarială pentru activitatea prestată în proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile, indemnizație de hrană și sporuri pentru condiții de muncă, fără a se respecta prevederile legale în vigoare, depășindu-se astfel indemnizația lunară a viceprimarului de 361.049 lei (339.475 lei – perioada 01.01.2022-31.11.2022 + 21.574 lei – perioada 01.12.2022-31.12.2022).

Dominic Fritz, în urma lui Clotilde Armand

Suma de 339.475 lei, intră sub incidența prevederilor art. 2 al Legii nr. 329/2022 de modificare a Legii nr. 78/2018 privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice. 15.

Efectuarea de cheltuieli de personal cu încălcarea prevederilor legale în vigoare prin angajarea, lichidarea, ordonanțarea și plata drepturilor salariale acordate în anul 2022 și în perioada 01.01.2023-30.06.2023, cu depășirea indemnizației lunare a viceprimarului, constatate la ordonatorii terțiari de credite, respectiv Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Citește și Cine e Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei? „Şomerul” neamţ care cântă la pian şi a fost voluntar pentru copiii orfani

Acesta este al doilea caz în care un primar USR este acuzat că nu a știut să gestioneze fondurile europene.

Dominic Fritz o urmează pe Clotilde Armand care s-a nominalizat ca manager într-un proiect European și acum este cercetată de DNA pentru acordarea de sporuri necuvenite.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Veste proastă pentru fanii „Las Fierbinți“! Un mare actor își ia adio de la serial!
Fanatik.ro
Gigantul german care intră pe piața din România. A preluat o fabrică cu sute de angajați
Capital.ro
Se schimbă CNP-ul în România. Ce se întâmplă cu vechile buletine
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Acești români vor primi 5.000 de euro! Ce trebuie să facă pentru acești bani GRATIS
Adevarul
Ucraina a distrus ultima navă purtătoare de rachete staționată în Crimeea
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Românii care vor suferi la pensie. De ce vor avea un venit de subzistență
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Cancan.ro
Gabi Bădălău a ”comis-o” grav cu Urus-ul de 300.000 €! Sechestrat de DIICOT, într-un dosar de trafic de droguri
Playsport.ro
Cazacu, dezvăluiri bombă despre Ramona Olaru. A spus, în sfârșit, ce nu mai zisese niciodată
kanald.ro
Urmărire cu final neașteptat! Un afacerist a intrat cu un Lamborghini într-un stâlp în timp ce urmărea un motociclist care îi furase ceasul în valoare de 40.000 de euro. Ce s-a întâmplat cu hoțul
Capital.ro
Noua lege de la 1 iulie. Este schimbarea pe care o așteptau milioane de români
StirileBZI
Avertismentul economistului Ionuț Dumitru: „Ne întindem mai mult decât ne este plapuma la împrumuturi!”
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
Cea mai bună rețea de socată. Beneficii pentru sănătate
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'