Dominique Strauss-Kahn ar putea fi arestat din nou. Este anchetat într-un dosar de proxenetism

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a fost convocat marţi de anchetatori la Lille, Franţa, în dosarul de proxenetism supranumit Carlton şi ar urma să fie arestat preventiv, au anunţat sâmbătă surse apropiate dosarului, relatează AFP.

RomaniaTV.net
18 feb. 2012, 12:52
Dominique Strauss-Kahn ar putea fi arestat din nou. Este anchetat într-un dosar de proxenetism

El a fost convocat marţi, la ora 09.00 (10.00 ora României) pentru a fi audiat într-o fostă cazarmă a jandarmeriei din Lille, a adăugat această sursă, confirmând o informaţie apărută în cotidianul regional La Voix du Nord.

Strauss-Kahn a fost arestat  în mai 2011 şi a fost acuzat că ar fi agresat-o sexual pe o cameristă a Hotelului Sofitel din Manhattan. Membrii juriului care a decis punerea sub acuzare oficială a fostului director FMI Dominique Strauss-Kahn au reţinut împotriva acestuia şapte capete de acuzare care se referă la tentativă de viol, agresiune sexuală, sechestrare ilegală şi alte infracţiuni de natură sexuală. Tot în luna mai, a fost eliberat din închisoare, schimbând regimul de detenţie cu unul la domiciliu,  în Manhattan, New-York.

Fostul şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a fost eliberat din arestul la domiciliu în iulie, după ce procurorii au declarat că menajera care îl acuză pe acesta de agresiune sexuală a minţit în faţa juriului făcând declaraţii false. Soţia lui Strauss-Kahn a plătit cauţiunea de 6 milioane de dolari

Strauss-Kahn a fost, înainte de scandalul sexual, unul dintre cei mai puternici contracandidaţi ai lui Sarkozy la alegerile prezidenţiale de anul acesta. Campania electorală pentru prezidenţialele din Hexagon sunt în plină desfăşurare în aceste zile.