Dominique Strauss-Kahn, audiat de judecători la Lille

Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn a fost audiat luni după-amiază de către judecătorii din Lille (nord) în cazul de proxenetism supranumit Carlton, potrivit unei surse judiciare.

RomaniaTV.net
26 mart. 2012, 18:02
Dominique Strauss-Kahn, audiat de judecători la Lille

Iniţial, Dominique Strauss-Kahn era convocat miercuri pentru a fi inculpat pentru „complicitate la proxenetism în formă agravantă într-o grupare organizată” şi „ascunderea unor abuzuri de bunuri sociale”.

Autorităţile nu au făcut nicio precizare cu privire la motivele pentru care audierea lui a fost devansată.

Aceste infracţiuni sunt pasibile cu 20 de ani de detenţie şi, respectiv, cinci ani de închisoare.

Magistraţii încearcă în special să stabilească în ce măsură fostul director general al FMI ştia că participantele la seratele libertine la care lua parte el, în special la Paris şi Washington, erau remunerate.

Unele dintre ele au susţinut că nu-l puteau ignora sau că îl cunoşteau, ceea ce Dominique Strauss-Kahn a respins în perioada în care s-a aflat în arest preventiv.

Dominique Strauss-Kahn a susţinut în faţa anchetatorilor că nu îşi putea imagina că aceste tinere pot fi prostituate deoarece unele „i-au fost prezentate de oficiali din cadrul poliţiei”, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Ancheta a arătat că mai mute deplasări ale protagoniştilor din dosar, însoţiţi de prostituate, au fost organizate şi finanţate de doi antreprenori din nordul Franţei.

Cei doi bărbaţi, care fac parte dintre cele opt persoane inculpate în acest caz au afirmat că nu au aveau niciun profit din organizarea acestor escapade, potrivit avocaţilor lor.

Ultima dintre aceste călătorii a avut loc la 11 şi 13 mai 2011, în capitala americană, cu o zi înainte de arestarea lui Dominique Strauss-Kahn la New York, în cazul Sofitel, în care este acuzat de viol de o cameristă, Nafissatou Diallo.

În acest caz, cercetările penale au fost abandonate, dar procedura continuă în civil.