Donald Trump a anunţat că va continua să blocheze ajutoarele americane pentru Ucraina

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat marţi că va continua să blocheze ajutoarele americane pentru Ucraina, transmite Reuters. La sosirea la Adunarea Generală a ONU, el a declarat reporterilor că Europa ar trebui suporte o parte mai mare a poverii financiare pentru asistenţa acordată Kievului.

RomaniaTV.net
24 sept. 2019, 15:58
Donald Trump a anunţat că va continua să blocheze ajutoarele americane pentru Ucraina

Luni, Trump negase că ar fi condiţionat ajutorul militar pentru Ucraina de declanşarea unei anchete la Kiev împotriva fostului vicepreşedinte american Joe Biden şi a familiei acestuia, potrivit Agerpres

Fondurile respective au fost deja aprobate de Congresul Statelor Unite. Mai mulţi membri ai Comisiei pentru Alocări Bugetare a Senatului au anunţat încă din 12 septembrie că administraţia condusă de Trump a deblocat ajutoare în valoare de 250 de milioane de dolari, destinate sprijinirii Ucrainei în lupta cu separatiştii pro-ruşi susţinuţi de Moscova, potrivit Agerpres.

Cu acea ocazie, Reuters a reamintit că Trump a mai avut conflicte cu Congresul, inclusiv cu colegi din Partidul Republican, din cauza practicii executivului de la Washington de a ocoli deciziile legislativului şi de a aloca fonduri pentru a-şi finanţa propriile iniţiative politice.