Donald Trump a comandat pizza şi hamburgeri de la fast food, din cauza shutdown-ului. Preşedintele SUA a plătit din propriul buzunar

Publicat: Marţi, 15 Ianuarie 2019 17:35 // Actualizat: Marţi, 15 Ianuarie 2019 17:37 // Sursa: romaniatv.net

”Am comandat nişte fast-food american şi eu am plătit”, a declarat Donald Trump, care i-a primit pe jucătorii echipei de fotbal Clemson Tigers cu pizza şi hamburgeri comandaţi la McDonald's, scoţând astfel în faţă constrângerile "shutdown"-ului.

"E din cauza shutdownului, cum ştiţi... Mulţi hamburgeri, pizza, cred că vor prefera asta faţă de tot ceea ce le-am fi putut oferi" a declarat preşedintele american luni, la sosirea la Casa Albă, după ce a petrecut o zi în New Orleans. Întrebat care este fast-foodul său preferat, magnatul în domeniul imobiliar s-a eschivat. "Dacă este american, îmi place. Totul este american".

"Mai degrabă McDonald's sau Wendy's?", a insistat un jurnalist. "Îmi plac toate", i-a răspuns Donald Trump. "Numai lucruri bune, super-hrană americană".

Discuţiile cu privire la buget între preşedintele american, care reclamă 5,7 miliarde de dolari în vederea finanţării unui zid la frontiera cu Mexicul, şi adversarii săi democraţi, care i se opun, sunt în impas.

Acest blocaj a provocat "shutdown"-ul, care a obligat numeroşi funcţionari federali - inclusiv unii care lucrează la Casa Albă - să rămână acasă, în contextul în care statul nu mai este în măsură să-i plătească. Acest "shutdown", care durează de 24 de zile, este cel mai lung din istoria americană.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7509
RON
23 Mar
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H