Donald Trump a fost achitat de Senatul SUA pentru incitare la insurecţie, Joe Biden este nemulțumit şi reacţionează: „Democrația este fragilă”

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost achitat, sâmbătă, după votul din Senat, de acuzaţia de incitare la insurecţie în legătură cu violenţele din data de 6 ianuarie.

14 feb. 2021, 08:17
Donald Trump a fost achitat de Senatul SUA pentru incitare la insurecţie, Joe Biden este nemulțumit şi reacţionează: „Democrația este fragilă”

Fostul preşedintele Donald Trump era judecat în cel de-al doilea proces de impeachment contra sa pentru incitare la insurecţie. „Mişcarea noastră magnifică, istorică şi patriotică, ‘Make America Great Again’, este abia la început”, a reacţionat Trump într-un comunicat, pozând încă o dată în victima unei „vânătoare de vrăjitoare”, după cum transmite Fox News.

Pentru Donald Trump, este vorba despre o a doua achitare în tot atâtea proceduri de destituire, caz unic în istoria SUA. Dintre senatori, 43 au votat vinovat, iar 57 au votat nevinovat, astfel că Trump a fost achitat, neîntrunindu-se voturile necesare pentru ca fostul preşedinte să fie declarat vinovat.

Citeşte şi Twitter vrea să îl blocheze definitiv pe Donald Trump: „Politicile noastre nu permit revenirea acestor persoane”

Preşedintele Joe Biden a declarat sâmbătă că, în pofida achitării lui Donald Trump în procesul său de impeachment, „fondul acuzaţiei nu a fost contestat” şi că atacul asupra Capitoliului de la 6 ianuarie a arătat că „democraţia este fragilă”.

„Chiar dacă votul final nu a dus la o condamnare, fondul acuzaţiei nu este contestat”, a declarat democratul după achitarea votată de Senatul SUA în al doilea proces de impeachment contra predecesorului său republican.

Chiar şi cei care s-au opus condamnării, precum liderul minorităţii din Senat (Mitch) McConnell, cred că Donald Trump ‘şi-a abandonat ruşinos îndatoririle’ şi că ‘practic şi moral este responsabil pentru provocarea’ violenţei dezlănţuite la Capitoliu„, a mai apreciat Biden.

El a spus că se gândeşte la poliţistul de la Capitoliu Brian Sicknick, care a murit în urma violenţelor de pe 6 ianuarie, precum şi la ceilalţi care au rezistat cu curaj sau care şi-au pierdut viaţa.

Citeşte şi Donald Trump i-a graţiat în ultima zi de mandat pe fostul său consilier, Steve Bannon, dar şi pe omul care l-a invitat pe Dragnea în SUA

De asemenea, Biden a elogiat curajul celor care au făcut efortul de a proteja integritatea democraţiei americane, inclusiv democraţi şi republicani, oficiali electorali, judecători, lucrători în secţiile de votare.

Acest trist capitol al istoriei noastre ne-a reamintit că democraţia este fragilă. Că ea trebuie mereu apărată. Că trebuie să rămânem mereu vigilenţi. Violenţa şi extremismul nu-şi au locul în America. Şi că fiecare dintre noi are datoria şi responsabilitatea, ca americani şi în special ca lideri, să apărăm adevărul şi să învingem minciuna„, a afirmat Biden într-un comunicat.


loading...
Partenerii noștri