Twitter vrea să îl blocheze definitiv pe Donald Trump: „Politicile noastre nu permit revenirea acestor persoane”

Twitter a anunţat, miercuri, că intenţionează să menţină permanent blocarea contului pe platforma de microblogging al fostului preşedinte Donald Trump, indiferent dacă va candida în scrutinul prezidenţial din 2024.

10 feb. 2021, 20:11
Twitter vrea să îl blocheze definitiv pe Donald Trump: „Politicile noastre nu permit revenirea acestor persoane”
Twitter vrea să îl blocheze definitiv pe Donald Trump

Twitter vrea să îl blocheze definitiv pe Donald Trump. Anunţul a fost făcut recent de directorul financiar al companiei Twitter, Ned Segal, când a fost întrebat dacă va fi reactiva contul lui Donald Trump în cazul în care va candida din nou şi ar fi ales preşedinte.

Citeşte şi: Nouriel Roubini spulberă reţelele de socializare. „Twitter și alte platforme sunt rele, Facebook e și mai rea. În cazul lor e nevoie de o reglementare mai strictă”

Conform modului în care funcţionează politicile noastre, atunci când eşti eliminat de pe platformă, eşti eliminat indiferent dacă eşti comentator, director financiar, fost sau actual oficial. Politicile noastre sunt menite să asigure că oamenii nu instigă la violenţă, iar dacă cineva face acest lucru, va trebui să îl eliminăm din platformă; politicile noastre nu permit revenirea acestor persoane„, a răspuns Ned Segal, conform publicaţiei The Hill, potrivit Mediafax.

Twitter vrea să îl blocheze definitiv pe Donald Trump

Întrebat explicit dacă răspunsul este negativ, Ned Segal a precizat: „A fost eliminat când era preşedinte şi nu ar fi nicio diferenţă pentru cineva care a fost oficial public„.

Contul de Twitter al lui Donald Trump a fost închis după violenţele produse la Capitoliu pe 6 ianuarie. Donald Trump este acuzat de „instigare la insurecţie”, iar procesul are loc în Senat. Este improbabil ca fostul preşeidnte al SUA să fie condamnat.

Polonia vrea să pedepseacă Twitter şi Facebook, pentru că i-au închis conturile lui Donald Trump

Premierul polonez, Mateusz Morawieki, a denunțat blocarea conturilor de pe rețelele de socializare ale lui Donald Trump și a anunţat că va interzice prin lege ca Twitter și Facebook să le blocheze conturile utilizatorilor.

Mateusz Morawieki a spus joi că vor exista reglementări la nivel național prin care să interzică acțiuni de blocare a utilizatorilor de rețele de socializare sau ștergerea de postări, Polonia urmând apoi să solicite adoptarea unor legi similare la nivelul întregii Uniuni Europene.

Nu există toleranță pentru cenzură și nici nu poate exista vreodată. Libertatea de exprimare este piatra de temelie a democrației – de aceea trebuie să o apărăm. Nu depinde de algoritmi sau de proprietarii de corporații uriașe să decidă ce păreri sunt corecte și care nu”, a scris Mateusz Morawieki, pe Facebook, citat de The Guardian.

Polonia apăra întotdeauna valorile democratice, inclusiv libertatea de exprimare. Proprietarii rețelelor de socializare nu pot opera deasupra legii. De aceea vom face totul pentru a defini cadrul operațiunilor Facebook, Twitter, Instargram și alte platforme similare. În Polonia vom reglementa cu legi naționale adecvate. De asemenea, vom sugera adoptarea unor legi similare în toată UE. Platformele de socializare trebuie să ne servească și nu intereselor puternicilor lor proprietari. Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Polonia va apăra acest drept”, a mai scris premierul Poloniei.


loading...