Donald Trump a retras SUA din Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Americanii au notificat ONU

Administrația Trump a notificat Congresul și Organizația Națiunilor Unite anunțând că urmează să se retragă din Organizația Mondială a Sănătății, spun mai mulți oficiali din interioriul administrației.

07 iul. 2020, 19:11
Donald Trump a retras SUA din Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Americanii au notificat ONU

„Congresul a primit notificarea că preşedintele a retras oficial Statele Unite din OMS în plină pandemie”, a scris pe Twitter, Robert Menendez, membru democrat al Comisiei pentru relaţii externe din Senatul SUA.

Un oficial de la Departamentul de Stat a confirmat, de asemenea, că notificarea de retragere a fost trimisă către secretariatul general al ONU. Surse ale CNN spun că scrisoarea este foarte scurtă – trei propoziții – și va declanșa un proces de retragere din OMS care va dura un an.

Citeşte şi Kimberly Guilfoyle, iubita lui Donald Trump Jr., testată pozitiv la coronavirus. Cum se simte nora preşedintelui american

Decizia lui Trump vine în contextul în care Statele Unite trec printr-o creștere masivă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus – aproximativ 50.000 de cazuri pe zi la nivel național.

Donald Trump a suspendat în luna aprilie contribuția SUA la OMS, acuzând că promovează „dezinformarea” Chinei despre pandemia de coronavirus, chiar dacă oficialii OMS au respins acuzația și China a susținut că a fost transparentă și deschisă.