Donald Trump a semnat decretul anti-imigraţie. Străinii nu vor mai avea voie să intre în SUA ca să muncească

Donald Trump a anunţat că a semnat un ordin prin care suspendă temporar eliberarea permiselor de rezidenţă permanentă (green card-urile) cu scopul de a proteja lucrătorii americani, în plină criză generată de noul coronavirus.

23 apr. 2020, 04:39
Donald Trump a semnat decretul anti-imigraţie. Străinii nu vor mai avea voie să intre în SUA ca să muncească

Tocmai am semnat un ordin ce suspendă în mod temporar imigrarea în SUA„, a declarat Donald Trump, la briefingul zilnic de presă. „Aceasta va permite să ne asigurăm că americanii fără locuri de muncă, indiferent de origine, sunt primii care să poată beneficia de locurile de muncă, pe măsură ce economia se redeschide„, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Suspendarea va fi, iniţial, pe o durată de 60 de zile. Donald Trump a precizat că ordinul ar putea fi reînnoit pentru aceeaşi perioadă, sau pentru o perioadă mai lungă, şi că un al doilea ordin, tot în domeniul imigraţiei, este avut în vedere.

Citeşte şi Trump a ordonat distrugerea vaselor militare iraniene dacă acestea hărţuiesc navele americane în Golf

Preşedintele SUA a mai adăugat că această decizie „va păstra resursele de asistenţă medicală pentru pacienţii americani” afectaţi de noul coronavirus.

Contrar a ceea ce a lăsat să se înţeleagă iniţial şeful statului american, sfera de aplicare a ordinului vizează doar permisele de rezidenţă permanentă şi nu pe cele temporare de muncă.


loading...