Donald Trump a semnat o parte a unui acord privind imigraţia ilegală şi securitatea

Preşedintele Donald Trump a declarat luni că Statele Unite au semnat o altă parte a unui acord privind imigraţia ilegală şi securitatea cu Mexicul care ar trebui să fie ratificat de parlamentarii mexicani.

10 iun. 2019, 11:43
Donald Trump a semnat o parte a unui acord privind imigraţia ilegală şi securitatea

El nu a furnizat detalii, dar a ameninţat cu impunerea altor taxe vamale dacă Congresul mexican nu aprobă planul, notează Reuters.

„Am semnat şi am documentat pe deplin o altă parte foarte importantă din acordul privind Imigraţia şi Securitatea cu Mexicul, unul cerut de SUA de mai mulţi ani. O să fie dezvăluit în viitorul nu prea îndepărtat şi va avea nevoie de votul organului legislativ al Mexicului”, a scris Trump pe Twitter.

„Noi nu anticipăm o problemă cu votul, dar dacă pentru orice motiv aprobarea nu ar avea loc, tarifele vor fi restabilite”, a pus el în gardă, potrivit Agerpres.

După mai multe zile de negocieri tensionate, şi chiar înainte de expirarea ultimatumului acordat de liderul de la Casa Albă, Washingtonul şi Mexicul au ajuns vineri seară la un acord în acest sens.

Mexicul a scăpat, pentru moment, de taxele vamale asupra produselor exportate în Statele Unite pe care Trump se pregătea să le introducă începând de luni, notează France Presse.