Donald Trump a semnat ORDINUL: Zeci de mii de oameni vor fi grav afectaţi

Publicat: Miercuri, 19 Aprilie 2017 09:55 // Actualizat: Miercuri, 19 Aprilie 2017 09:55 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a semnat marţi noaptea un nou ordin executiv pentru revizuirea programului de vize temporare care permite companiilor americane să angajeze muncitori străini înalt calificaţi. De asemenea, acest ordin va obliga agenţiile guvernamentale să excludă companii străine din licitaţiile publice.

Foto: Associated Press

Miliardarul republican a semnat aşa-numitul ordin executiv ”cumpără american, angajează american” în timpul unei vizite la o fabrică din Wisconsin.

Trump va cere departamentelor să propună reforme pentru programul care permite aducerea muncitorilor străini înalt calificaţi în Statele Unite. ”Prin aceste acţiuni trimitem un semnal puternic lumii prin care spunem că ne vom apăra muncitorii, ne vom proteja locurile de muncă şi vom urmări în primul rând interesele Americii”, a declarat preşedintele în fabrica Snap-On din localitatea Kenosha, Wisconsin.

Administraţia Trump vrea prin acest ordin executiv ca vizele temporare să fie acordate doar celor mai înalt calificaţi muncitori străini. Departamentele de Stat, Justiţie, Muncă şi Securitate Internă vor revizui actualul program de vize şi îşi vor prezenta descoperirile secretarului Comerţului, Wilbur Ross. El trebuie să publice un raport pentru revizuirea programului de vize într-o perioadă de 220 de zile, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Donald Trump a semnat protocolul pentru aderarea Muntenegrului la NATO

Autorităţile americane permit anual intrarea în ţară a 85.000 de imigranţi prin programul de vize H-1B, care este rezervat pentru cetăţenii străini din ”ocupaţii de specialitate” şi este utilizat în special de către firmele de tehnologie din Sillicon Valley.

În acest sens este utilizat un sistem de loterie pentru a distribui la întâmplare 65.000 de vize, în vreme ce alţi 20.000 de absolvenţi sunt selectaţi pentru programul H-1B.

În ultimii ani, autorităţile americane s-au arătat suprasolicitate de numărul persoanelor care au aplicat pentru programul de vize temporare H-1B. Melania Trump a beneficiat de o viză H-1B în primii ani ca model în New York.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H