Donald Trump a stat cu „ochii în Soare” de trei ori în timpul eclipsei

Preşedintele american Donald Trump a privit de trei ori - fără ochelari - Soarele, în timpul eclipsei, în pofida singurei reguli în această situaţie, şi anume de a nu-l privi neprotejat.

22 aug. 2017, 08:34
Donald Trump a stat cu „ochii în Soare” de trei ori în timpul eclipsei

Trump a privit eclipsa de Soare alături de Prima Doamnă Melania Trump şi fiul lor Barron, din balconul Truman al Casei Albe.

Potrivit The Guardian, „aproximativ la ora (locală) 14.39, preşedintele a gesticulat mai întâi către mulţimea de dedesubt şi a arătat cu degetul spre cer. În timp ce a făcut acest lucru, unul dintre consilierii de la Casa Albă care stătea sub balconul Sălii Albastre a strigat «nu te uita!»”.

Trump şi-a pus până la urmă ochelari de protecţie, la fel ca şi Melania Trump. Inclusiv secretarul „în dificultate” al Justiţiei Feff Sessions şi-a pus ochelari de protecţie, în timp ce urmărea eclipsa alături de secretarul Comerţului Wilbur Ross.

„În cazul în care Trump va fi în continuare preşedinte la viitoarea eclipsă solară, în 2024 – se poate întmpla! – iată ce ar trebui să citească: «Poţi orbi privind eclipsa solară?»”, de Ashley Strickland de la CNN, îi recomandă postul, potrivit Mediafax.

Citeşte şi ECLIPSA SOLARĂ din 21 august va schimba totul. Iată ce trebuie să facă fiecare ZODIE

„Retina poate transforma lumina într-un impuls electric pe care creierul îl înţelege, dar un lucru pe care nu-l poate transforma creierul tău este durerea. Aşa că dacă eşti entuziasmat de eclipsă şi te gândeşti că merită să arunci o privire scurtă în Soare înainte să se ascundă complet după Lună, nu merită. Nu există vreun indiciu că ai privit prea mult la Soare. Oricât te-ai uita este prea mult”, scrie Strickland.

„Chiar şi cea mai mică expunere poate provoca o vedere neclară sau o orbire temporară. Problema este că nu vei şti dacă e temporară sau nu”, adaugă ea.


loading...