Donald Trump este de acord cu tehnica de tortură prin simularea înecului pentru suspecţii de terorism

Preşedintele Donald Trump crede în continuarea că tehnica de torturare a suspecţilor de terorism cunoscută drept simulare a înecului funcţionează în timpul audierilor, pentru că ”trebuie să luptăm împotriva focului cu foc”, se arată într-un interviu exclusiv pentru televiziunea ABC, relatează BBC.

26 ian. 2017, 08:09
Donald Trump este de acord cu tehnica de tortură prin simularea înecului pentru suspecţii de terorism

De asemenea, miliardarul american a explicat că se va consulta cu secretarul Apărării, James Mattis, şi cu directorul CIA, Mike Pompeo, pentru a vedea dacă se poate lua vreo acţiune legală pentru combaterea rasismului în Statele Unite.

Preşedintele a explicat că în timp ce grupările radicale decapitează oameni în Orientul Mijlociu,  autorităţile americane nu joacă pe un ”teren egal” în lupta împotriva terorismului global, care a ajuns inclusiv în SUA.

Însă, poziţia liderului american cu privire la tortură nu pare să fie împărtăşită de proprii oameni, directorul CIA precizând că ar fi o eroare colosală dacă s-ar face un pas înapoi cu privire la tortura din SUA.

Donald Trump a declarat că vrea doar ”să menţină ţara în siguranţă”. ”Atunci când ne împuşcă, atunci când taie capetele oamenilor noştri şi a altor oameni, atunci când taie capetele unor oameni doar pentru că se întâmplă să fie creştini în Orientul Mijlociu, atunci când ISIS face lucruri de care nimeni nu a mai auzit de la încheierea Evului Mediu, atunci aş putea să am sentimente puternice pentru simularea înecului”, a declarat noul lider de la Casa Albă.

Citeşte şi Donald Trump: Nu vreau terorism în ţară! Lumea este într-o dezordine completă. Există deja mânie deplină

Trump a susţinut că a vorbit cu mai mulţi oficiali americani, care i-au explicat că tortura funcţionează. ”Noi avem această tehnică şi nu putem să facem nimic? Mă bazeze pe Pompeo şi Mattis. Dacă ei nu vor să facem asta, atunci e ok. Dacă ei sunt de acord cu asta, atunci voi munci pentru a găsi o soluţie”.

Miliardarul republican a declarat încă din timpul campaniei electorale că este dispus să ordone trupelor americane să execute simularea înecului şi alte tehnici de tortură ceva mai dure împotriva suspecţilor de terorism.