Donald Trump, anunţ important la nivel internaţional: Kim Jong Un este gata să reia negocierile

Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că liderul nord-coreean Kim Jong Un este gata să reia negocierile privind programul de înarmare nucleară şi cu rachete, imediat ce se vor încheia manevrele militare comune ale Statelor Unite şi Coreei de Sud, transmite Reuters.

10 aug. 2019, 14:30
Donald Trump, anunţ important la nivel internaţional: Kim Jong Un este gata să reia negocierile

Coreea de Nord a lansat sâmbătă două rachete, aparent cu rază scurtă de acţiune, şi sunt de aşteptat şi alte lansări, a anunţat statul-major interarme de la Seul.

Lansarea a avut loc cu numai câteva ore după ce Trump a vorbit despre o scrisoare „foarte frumoasă” pe care a primit-o de la Kim.

Sâmbătă, preşedintele a dezvăluit pe Twitter că liderul de la Phenian a condamnat exerciţiile militare americano-sud-coreene „ridicole şi costisitoare”, declarându-se totodată dispus să reia negocierile cu Washingtonul imediat ce se vor încheia manevrele respective. Potrivit lui Trump, Kim l-a asigurat că Coreea de Nord va sista tot atunci şi testarea rachetelor.

După întâlnirea lui Trump cu Kim din 30 iunie, Coreea de Nord a efectuat mai multe teste cu rachete. Liderul de la Casa Albă a minimializat evenimentele. „Repet: nu au avut loc teste nucleare. Toate testele au fost cu rachete cu rază scurtă. Niciun test cu rachete balistice. Nicio rachetă cu rază lungă”, a insistat el vineri, în faţa reporterilor.


loading...