Donald Trump anunţă că SUA suspendă cursele aeriene ale aparatelor Boeing 737 Max

Anunţul preşedintelui Trump vine în contextul în care mai multe aeronave Boeing 737 au avut probleme de zbor, după prăbuşirea unui aparat de acest tip în Etiopia. 157 de persoane au murit după prăbuşirea aeronavei.

13 mart. 2019, 19:04
Donald Trump anunţă că SUA suspendă cursele aeriene ale aparatelor Boeing 737 Max

Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA şi compania Boeing „au ajuns la un acord privind această măsură”, a subliniat Donald Trump.

Preşedintele american a anunţat pe CNN că a emis o ordonanţă de suspendare a zborurilor avioanelor 737 Max 8 şi 737 Max 9.

Citeşte şi Acţiunile Boeing revin în creştere la bursă

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a decis, marţi seară, suspendarea zborurilor avioanelor Boeing 737-8 Max şi 737-9 Max în spaţiul Uniunii Europene.

Un avion de tip Boeing 737 Max 8 s-a prăbuşit duminică în Etiopia. 157 de persoane aflate la bordul aeronavei  au murit. Este al doilea avion de acest tip care se prăbuşeşte în ultimele cinci luni.

La rândul lor, Marea Britanie, China, Franţa, Germania, Etiopia, Singapore, Australia, Indonezia şi Malaysia au suspendat zborurile avioanelor Boeing 737 Max 8.

Potrivit experţilor, piloţii probabil au avut dificultăţi în dezactivarea unui sistem automat care împiedică intrarea în picaj a avionului.