Donald Trump ar putea să-şi formeze propriul partid, Patriot Party

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a discutat în ultimele zile cu asociaţi ai săi despre înfiinţarea unui nou partid politic, Patriot Party, într-un efort de a continua să exercite o formă de influenţă, după plecarea de la Casa Albă, dezvăluie The Wall Street Journal.

20 ian. 2021, 13:06
Donald Trump ar putea să-şi formeze propriul partid, Patriot Party

Donald Trump ar fi discutat despre acest lucru cu mai mulţi asistenţi şi membri ai anturajului său, săptămâna trecută, după ce în ultimele zece zile a avut relaţii tensionate cu mai mulţi colegi republicani, printre care şi liderul majorităţii din Senat, Mitch McConnell.

McConnell a apreciat marţi că Donald Trump merită să fie acuzat că a provocat revolta sângeroasă de la 6 ianuarie la Capitoliu.

Sondaje arată că Donad Trump se bucură în continuare de o susţinere solidă în rândul alegătorilor din baza Grand Old Party (GOP).

Casa Albă refuză să comenteze aceste dezvăluiri.

Un asemena demers de înfiinţare a unui partid necesită o investiţie importantă în timp şi de resurse.

Încercări anterioare de înfiinţare a unui partid politic nu s-au fructificat printr-un rol major în alegerile naţionale, dominate de democraţi şi republicani.

Donald Trump predă puterea. 12 membri ai Gărzii Naţionale au fost excluşi din dispozitivul pentru inaugurarea lui Biden

Cel puţin 12 membri ai Gărzii Naţionale, armata americană de rezervă, au fost demişi din funcţie şi daţi afară din echoipa însărcinată cu securitatea ceremoniei de învestire a preşedintelui ales Joe Biden, în urma unor verificări aprofundate a celor 25.000 de membri ai Gărzii desfăşuraţi la Washington cu această ocazie, din cauza unor temeri cu privire la securitatea evenimentului, relatează News.ro.

Controlul membrilor Gărzii Naţionale a vizat mai mult decât eventuale legături cu grupări extremiste, a precizat un purtător de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

Un membru al Gărzii Naţionale a fost demis din funcţie din cauza unor SMS-uri tulburătoare, iar altul în urma semnalării unui număr de telefon, a declarat presei un comandat al Gărzii Naţionale, generalul Daniel Hokanson.

”Din prudenţă, am decis să acţionăm imediat şi i-am demis din funcţie la Capitoliu şi la evenimentele care se defăşoară acolo”, a anunţat un purtător de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman.

Secretarul american al Apărării Chris Miller anunţa duminică faptul că poliţia federală (FBI) avea să ajute armata să-i verifice pe cei peste 25.000 de militari din Garda Naţională desfăşuraţi în vederea apărării Capitoliului, din cauza unor temeri la adresa ceremoniei de învestire a lui Joe Biden.

Aceste verificări continuă, de săptămâna trecută, iar FBI acţionează de asemenea pentru a stabili dacă membri ai Gărzii au participat  la revolta de la 6 ianuarie la Capitoliu a susţinătorilor preşedintelui în exerciţiu Donald Trump.

Garda Naţională din Virginia anunţa săptămâna trecută că Jacob Fracker, un agent de poliţie acuzat că a participat la violenţele care au avut loc în sediul Congresului la 6 ianuarie – pe când se afla în afara programului – era caporal în Garda Naţională din statul său.

Citeşte şi: Cancelarul Angela Merkel anunţă restricţii fără precedent. Măşti speciale în transportul public şi magazine