Donald Trump condamnă atacurile din Turcia şi Germania: Teroriştii continuă să masacreze creştini în cadrul unui jihad global

Preşedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, a condamnat atacul de la un târg de Crăciun din Berlin şi asasinarea ambasadorului Rusiei la Ankara, ambele cazuri atribuindu-le terorismului islamic.

RomaniaTV.net
20 dec. 2016, 06:54
Donald Trump condamnă atacurile din Turcia şi Germania: Teroriştii continuă să masacreze creştini în cadrul unui jihad global

Donald Trump a catalogat asasinarea ambasadorului Rusiei în Turcia, în timp ce acesta vizita o expoziţie, drept o „încălcare a tuturor regulilor unei ordini civilizate”, adăugând că diplomatul rus Andrei Karlov a fost asasinat de un „terorist radical islamic”.

Andrei Karlov a fost împuşcat în timp ce participa la o expoziţie în cadrul Galeriei de Artă Contemporană din Ankara, a transmis Ambasada Rusiei, citată de site-ul agenţiei Tass.

Atacatorul a evocat asediul lansat de armata siriană, cu sprijinul Rusiei, asupra oraşului Alep, situat în nord-vestul Siriei.

„Nu uitaţi de Alep! Noi murim în Alep, voi muriţi aici”, a strigat atacatorul.

În ceea ce privşte atacul de la Berlin, soldat cu decesul a 12 persoane, Trump a afirmat că Stat Islamic şi „alţi terorişti islamici continuă să masacreze creştini în comunităţile şi lăcaşurile lor de cult ca parte a unui jihad global”.