Este vorba de un singur ingredient, mai exact siropul de porumb. În locul acestuia se va folosi zahăr care provine din trestia de zahăr. Însă, noile produse vor fi vândute doar pe piața din Statele Unite ale Americii.
Trump a declarat că decizia face parte din campania „Make America Healthy Again” (MAHA), care înseamnă, în traducere: „Să facem America sănătoasă din nou”. Scopul acestei campanii este „reformularea” produselor alimentare. Campania este sprijinită de controversatul ministru al Sănătății Robert F. Kennedy Jr., care susține reformularea produselor alimentare „pentru a elimina coloranții artificiali și ingredientele controversate.”
Președintele Trump explică că schimbarea rețetei de Coca-Cola este benefică pentru sănătate, întrucât zahărul din trestie este mai bun decât siropul din porumb care are un nivel foarte ridicat de fructoză. În prezent, doar băuturile Coca-Cola comercializate în SUA sunt îndulcite cu sirop de porumb, însă cele din alte țări folosesc zahăr din trestie.
„Am discutat cu Coca-Cola despre utilizarea zahărului din trestie de zahăr ADEVĂRAT în Coca-Cola, în Statele Unite, iar ei au acceptat să facă acest lucru. Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care dețin funcții de conducere la Coca-Cola”, a spus Trump, care a făcut marele anunț pe rețeaua sa de socializare, Truth Social, potrivit Euro News.
Citește și: Horoscop august 2025. Zodia care renaște ca Pasărea Phoenix și își schimbă viața total peste noapte
Trebuie menționat că Donald Trump este mare consumator de Coca-Cola dietetică, iar una dintre primele sale măsuri luate când s-a mutat în Casa Albă a fost să instaleze în biroul lui o cutie specială cu un buton, care, odată apăsat, comandă o Coca-Cola.
Ministrul Sănătății, Robert F. Kennedy Jr., cunoscut drept antivaccinist și cu politici controversate a criticat de nenumărate ori excesul de zahăr din alimentele americane. El a declarat că noile recomandări nutriționale care urmează să fie publicate în această vară „îi vor îndemna pe americani să se orienteze spre alimente integrale”, conform Reuters.
MAHA a publicat, în luna mai, un raport prin care susține că un consum crescut de sirop de porumb poate duce la creșterea obezității și la apariția unor boli cronice. Totuși, chiar dacă trestia de zahăr ar fi mai bună decât siropul din porumb, cercetătorii susțin că diferențele sunt foarte mici, iar sfatul lor este de a reduce zahărul complet.
Criticile nu au întârziat să apară. Președintele Corn Refiners Association, John Bode, spune că această schimbare de rețetă „nu are sens”, din punct de vedere nutrițional. În același timp, afirmă că această decizie poate duce la pierderi de mii de locuri de muncă din industria alimentară, la scăderea veniturilor și la o dependență crescută de importuri de zahăr, potrivit Euro News.
Citește și: 500.000 de tineri români nici nu muncesc, nici nu merg la studii, dar le plac blugii și bananele