Donald Trump dă vina pe imigranţi şi fraude electorale pentru că a pierdut votul popular

Publicat: Marţi, 24 Ianuarie 2017 12:40 // Actualizat: Marţi, 24 Ianuarie 2017 12:40 // Sursa: romaniatv.net

Donald Trump susţine că a pierdut votul popular la alegerile din SUA din cauza fraudelor electorale şi a imigranţilor

Foto: TapWires

Preşedintele Donald Trump a declarat într-o întâlnire privată cu liderii Congresului că ar fi câştigat votul popular la alegerile din 2016 dacă cele 3 milioane de imigranţi ilegali din SUA, din cele 5 milioane existente, nu ar fi votat, informează Associated Press.

 Trump a făcut declaraţiile controversate fără a oferi date concrete, în cadrul unei şedinţe de la Casa Albă, luni seară, cu liderii Partidului Democrat şi Partidului Republican, potrivit unui asistent al democraţilor care a adus dezvăluirile referitoare la întâlnirea cu uşile închise, cu condiţia păstrării anonimatului, potrivit Mediafax.

Liderul majorităţii din Casa Reprezentanţilor Kevin McCarthy, a făcut aluzie la această întâlnire, spunându-le reporterilor că Trump şi ceilalţi oficiali au discutat despre "electorii din Colegiul Electoral, votul popular." Întrebat dacă l-a surprins ceva în privinţa respectivei şedinţe, liderul democraţilor din Casa Reprezentanţilor,  Nancy Pelosi, a decrat că nu doreşte să discute acest subiect.

Citeşte şi Barack Obama răspunde acuzaţiilor făcute de Trump: Niciun om serios nu ar putea sugera că alegerile din America ar putea fi fraudate

Nu au existat dovezi privind existenţa unor manipulări frauduloase pe scară largă care să fi schimbat rezultatul alegerilor prezidenţiale. Trump a câştigat în Colegiul Electoral cu un avans confortabil, dar rivala democrată Hillary Clinton a câştigat votul popular cu aproape 2,9 milioane de voturi, informează Mediafax.

 De-a lungul campaniei, Trump a adus acuzaţii vehemente care s-au dovedit a fi false, cum că ar fi existat fraude la vot, spunându-le suporterilor săi că alegerile au fost "falsificate" în defavoarea sa.

Trump a mai adus aceste afirmaţii şi în trecut, scriind pe Twitter la finalul lunii noiembrie că ar fi câştigat votul popular "dacă am scădea milioanele de oameni care au votat ilegal." De asemenea, acesta a susţinut la acea dată că ar fi avut loc "fraude considerabile la vot", în California,  New Hampshire şi Virginia şi s-a plâns că mass media nu a luat în considerare aceste dezvăluiri.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri Donald Trump fraude electorale imigranţi SUA vot popular
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8641
RON
24 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H