Donald Trump, decizie privind alegerile primare din SUA: „NU VOI PARTICIPA LA DEZBATERI!”. Care este explicația

Donald Trump a anunțat strategia pentru alegerile primare. Celebrul afacerist vrea un nou mandat la Casa Albă, dar fără dezbateri împotriva lui Ron DeSantis.

21 aug. 2023, 10:25
Donald Trump, decizie privind alegerile primare din SUA: „NU VOI PARTICIPA LA DEZBATERI!”. Care este explicația

Miercuri, 23 august, vor avea loc alegerile interne din Partidul Republican. În urma scrutinului intern va fi desemnat viitorul candidat la prezidențiale, care se va lupta cu Joe Biden pentru un mandat la Casa Albă.

Donald Trump este marele favorit din Partidul Republican. Din acest motiv, omul de afaceri este hotărât să nu participe la dezbateri cu principalul său contracadidat, Ron DeSantis.

„Publicul ştie cine sunt şi ce preşedinţie de succes am avut, cu independenţa energetică, graniţe şi o armată puternice, cele mai importante reduceri de impozite şi reglementări, fără inflaţie, economia cea mai puternică din Istorie şi multe alte lucruri”, a comentat Donald Trump pe rețeaua sa socială, Truth Social.

Donald Trump, concluzie tranșantă înainte de alegerile primare

„DECI NU VOI PARTICIPA LA DEZBATERI!”, a adăugat liderul american, care a precizat că beneficiază de 62% din intențiile de vot la alegerile primare republicane. Donald Trump ar avea cu 46% mai multe voturi decât politicianul din Florida.

În general, politicienii care beneficiază de un avans considerabil în sondaje nu mai participă la dezbateri, o practică din ce în ce mai des întâlnită – inclusiv în România (vezi Iohannis vs. Dăncilă, 2019). 

Potrivit presei americane, Donald Trump beneficiază de mai mult sprijin ca niciodată. Fostul președinte a reușit să câștige capital electoral pe fondul eșecurilor administrației Biden pe teme precum – COVID, criza economică, migrația, LGBT+ etc.

În plus, Donald Trump ar fi propulsat și pe fondul anchetelor în care este cercetat. Astfel, liderul republican este considerat drept o victimă politică.